Skip to content
Politică

Disensiuni în PSD. Un deputat social-democrat critică referendumul pentru familie EXCLUSIV

Președintele PSD Liviu Dragnea a făcut declarații sâmbătă, 1 septembrie, într-o conferință de presă în care a anunțat inclusiv că referendumul pentru familie, conform deciziei luate în Comitetul Executiv PSD, se va desfășura în data de 7 octombrie.

„Am dat un vot în biroul politic național de asumare politică a acestui referendum și am stabilit care este data potrivită. S-a stabilit pentru 7 octombrie data pentru organizarea referendumului pentru familie”, a menționat Dragnea.

Deputatul PSD Petre Florin Manole a oferit pentru PSnews.ro declarații referitoare la referendumul pentru familie. Acesta se află în disensiune cu președintele PSD Liviu Dragnea și cu cei din partid care au votat pentru organizarea referendumului deoarece el consideră „că nu e nici corect – în sensul că se condiționează dreptul la viața de familie de căsătorie – nici oportun”. Petre Florin Manole susține de altfel că este nevoie să se ofere protecție juridică și cuplurilor de același sex.

Faptul că am votat împotriva arată că eu consider că nu e nici corect – în sensul că se condiționează dreptul la viața de familie de căsătorie – nici oportun. Dar atât timp cât s-au îndeplinit procedurile legale, cât CCR a decis că e constituțional iar Parlamentul a votat, ceea ce se întâmplă este legal. Însă va trebui ca totodată să oferim o formă de protecție juridică și pentru cei din cuplurile de același sex, a declarat deputatul PSD.

Întrebat dacă la CEx s-a discutat despre oferirea unei protecții juridice pentru persoanele de același sex, Petre Florin Manole a răspuns categoric nu.

„La acest CEX, nu. Însă cu alte ocazii da, chiar public”, a menționat parlamentarul PSD.

Petre Florin Manole a mai fost chestionat dacă referendumul va aduce la modul practic schimbări sau reprezintă de fapt o inițiativă populistă.

„Prefer să așteptăm rezultatele, pentru că eu nu cred că va fi validat”, a conchis secretarul Comisiei pentru drepturile omului din Camera Deputaților, Petre Florin Manole.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *