Disidentul rus Oleg Orlov a fost condamnat la 2 ani și jumătate de închisoare într-o colonie penală

Sursa: Profimedia Images

Disidentul Oleg Orlov, activist de prim-plan pentru apărarea drepturilor omului în Rusia, a fost condamnat marţi la doi ani şi jumătate de închisoare de un tribunal din Moscova pentru că a denunţat în mod repetat ofensiva militară rusă în Ucraina, relatează AFP şi Reuters, preluate de Agerpres.

„Tribunalul a decis să-l declare pe Orlov vinovat şi să dicteze în cazul său o pedeapsă doi ani şi şase luni într-o colonie penitenciară”, a anunţat judecătorul în verdictul său, potrivit unui jurnalist al AFP prezent la audiere.

Procesul a fost condamnat de observatorii internaţionali drept unul motivat politic, notează Reuters. Orlov, în vârstă de 70 de ani, a fost timp de două decenii unul dintre liderii grupului de apărare a drepturilor omului Memorial.

El a fost unul dintre colaureaţii premiul Nobel pentru Pace în 2022, la un an după ce grupul a fost interzis şi dizolvat în Rusia. ONG-ul interzis de ruși Memorial a anunţat că Orlov a fost încătuşat după verdict şi tribunalul a dispus ca el să fie plasat imediat în arest.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: