Skip to content
Internațional

Disney promite 5 milioane dolari pentru reconstrucţia catedralei Notre-Dame

wikipedia.org

Compania Walt Disney, care a obţinut încasări de sute de milioane de dolari de pe urma filmului său de animaţie „The Hunchback of Notre Dame”, lansat în 1996, a anunţat miercuri o donaţie de cinci milioane de dolari pentru reconstrucţia catedralei Notre-Dame din Paris, distrusă parţial de un incendiu, potrivit AFP, citată de economica.net.

 „Notre-Dame este un simbol al speranţei şi frumuseţii care a modelat inima Parisului şi sufletul Franţei timp de mai multe secole, arhitectura sa inspirând respect şi veneraţie„, a afirmat directorul general al companiei, Robert Iger, citat într-un comunicat al societăţii dat miercuri publicităţii.

Compania Walt Disney este alături de prietenii noştri (…) oferindu-le susţinerea noastră sinceră precum şi o donaţie de cinci milioane de dolari pentru restaurarea acestei opere de artă de neînlocuit„, a adăugat Robert Iger.

Pelicula „The Hunchback of Notre Dame”, care are în centrul său catedrala emblematică, a adus companiei Disney peste 300 de milioane de dolari. Povestea, adaptată după un roman scris de Victor Hugo, a dat viaţă, cu ajutorul animaţiei, personajelor Quasimodo, Esmeralda şi Frollo.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *