Skip to content
Politică

Dispare jandarmul planetar? Cum vede Trump mașina de război americană

247famous.com

Dispare rolul SUA de jandarm planetar? Citiți, în cele ce urmează, ce gânduri are președintele ales Donald Trump pentru mașina de război americană.

Trump a pledat pentru suplimentarea capacităţilor militare americane, în scop „preventiv”, subliniind că armata SUA nu va mai fi folosită pentru înlăturarea regimurilor dictatoriale, ci în principal pentru distrugerea organizaţiilor teroriste islamiste, transmite Mediafax.

„Vom consolida capabilităţile armatei americane, nu ca act de agresiune, ci în scop preventiv. Pe scurt, vom căuta pacea prin putere”, a declarat Donald Trump într-un discurs rostit în faţa simpatizanţilor în oraşul Fayetteville, Carolina de Nord.

În acelaşi timp, Donald Trump a subliniat că „zilele intervenţiilor militare şi haosului s-au încheiat”.

„Vom înceta graba de a înlătura regimuri străine despre care nu ştim nimic şi cu care nu ar trebui să avem nicio legătură. În schimb, ne vom concentra pe învingerea terorismului şi pe distrugerea organizaţiei teroriste Stat Islamic; şi vom reuşi”, a adăugat Trump, citat de publicaţia New York Magazine.

Noul lider american a dat asigurări că vor fi extinse capabilităţile militare şi va fi suplimentată finanţarea armatei: „Nu vreau o armată lipsită de energie”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *