Skip to content
Politică

Disperare crâncenă. Ce a ajuns să facă „binomul Ponta-Oprea”

Ce a ajuns să facă „binomul” format din premierul Victor Ponta şi viceprim-ministrul Gabriel Oprea, dintr-o disperare crâncenă.

Într-un comunicat trimis, marţi, PSnews.ro, Biroul Național de Conducere al Partidului Social Românesc (PSRO) acuză că, „din disperare politică, binomul Ponta-Oprea angajează România într-o spirală populistă”. În acest context, oamenii lui Mircea Geoană pledează pentru aflarea adevărului în cazul morţii poliţistului Bogdan Cosmin Gigină, care însoţea, pe motocicletă, automobilul în care se deplasa ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

„Reacțiile și declarațiile lui Victor Ponta și Gabriel Oprea din ultimele zile, comunicarea duplicitară pe care le-au oferit-o românilor când toată opinia publică aștepta răspunsuri clare din partea lor și modul în care se raportează la o situație extrem de gravă, felul în care Victor Ponta îi ia apărarea lui Gabriel Oprea în fața celor care îi cer demisia, toate aceste elemente arată o legătură „ombilicală” între premier și vicepremier. Din disperare politică, pentru a nu pierde puterea executivă, binomul Ponta-Oprea angajează România într-o spirală populistă, o frăție a corupției, ceea ce nu este altceva decât o tristă amintire a epocii lui Traian Băsescu.

Indiferent de gravitatea faptelor pentru care este judecat premierul Victor Ponta, indiferent de tragedia care s-a petrecut în timpul deplasării vicepremierului Gabriel Oprea și de toate semnele de întrebare pe care acesta refuză să le lămurească în fața opiniei publice, niciunul dintre ei nu a dorit să demisioneze pentru a nu mai afecta imaginea României, ci, în ambele cazuri, fiecare i-a luat apărarea celuilalt, necontând gravele prejudicii de imagine și credibilitate aduse României și românilor.

Cuplul toxic Ponta-Oprea face un rău imens României, evitat și pe plan intern și pe cel extern. România are nevoie de o alternativă pe scena politică pentru că nu mai poate permite ca imaginea și credibilitatea ei să fie afectate din orgolii politice. Coaliția de guvernare a arătat că nu are un proiect pentru țară, că ține cu dinții de funcții și folosește amăgiri electorale pentru a-și atinge acest scop. Românii au nevoie de o guvernare care să se concentreze pe rezolvarea adevăratelor probleme ale țării, precum atragerea de investitori, crearea de locuri de muncă, stoparea exodului tinerilor. „Buna guvernare” nu există, în acest moment, în Executiv. Din disperare și încăpățânare politică, imaginea noastră este tot mai afectată pe plan extern, în fața aliaților, în fața investitorilor, ceea ce ne ține prinși la periferia Europei, când locul nostru nu este acolo. Avem nevoie de un Nou Proiect de Țară, iar P.S.RO a făcut primul pas în acest sens, prin Programul Politic „România Socială”.

În baza acordului parlamentar cu PNL, Partidul Social Românesc va sprijini atât moțiunea simplă, cât și înființarea unei comisii parlamentare de anchetă. P.S.RO susține necesitatea aflării adevărului în cazul tragediei polițistului Bogdan Gigină și vrea ca opinia publică să fie informată dacă s-a comis un abuz în funcție de către Gabriel Oprea, iar autoritățile să ofere răspunsuri juridice în baza tuturor informațiilor strânse.

Partidul Social Românesc îi solicită, în continuare, demisia lui Gabriel Oprea din funcțiile de ministru și vicepremier, cât încă mai putem vorbi despre o demisie de onoare”, transmit oamenii lui Geoană.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *