Skip to content
Politică

Disperare în PSD: ce fac oamenii lui Dragnea când se văd încolțiți EXCLUSIV

aktual24.ro
" "

Redacția PSnews.ro vă prezintă în cele ce urmează disperarea din Partidul Social Democrat (PSD) – mai precis, felul în care înțeleg oamenii lui Liviu Dragnea să reacționeze atunci când se văd încolțiți.

Ultimele săptămâni ne-au înfățișat un PSD înghesuit în colțul ringului, opoziția PNL-USR axându-și atacurile atât pe instabilitatea guvernamentală (două cabinete schimbate într-un an), cât și pe petele de pe biografiile noilor miniștri (mai o trimitere în judecată, mai o rudă condamnată definitiv, mai o serie de greșeli de exprimare).

" "

Ei bine, nici PSD-ul nu a stat cu mâinile-n sân: și-a trimis în diverse studiouri TV săgeți de tip Codrin Ștefănescu – comunicatori agitați, dispuși să recurgă la atacuri la persoană când rămân fără argumente. Intenția social-democraților (mascată fără prea multă abilitate) are în vedere deturnarea atenției de la guvernare și crizele politice, îndreptând în schimb degetul către opoziție. Trebuie să remarcăm aici faptul că ideea discursivă a PSD-iștilor se pliază pe tiparul mental a diverși formatori de opinie favorabili Partidului Social Democrat: acela care, sub aparența imparțialității îi împinge să deplângă lipsa de alternativă – concretizată în întrebarea: „Cu cine să votez? Cu PNL-ul lui Orban, aflat în criză de lideri? Ori cu USR-iștii cu portavoci și live-uri pe Facebook, care nu sunt în stare de o dezbatere parlamentară civilizată?”

Cu alte cuvinte: recomandarea noastră este să fiți atenți în următoarele 1-2 săptămâni: audierile de luni din comisiile parlamentare au scos la iveală cel puțin patru miniștri care, în afară de citirea unui text de pe o foaie, nu par să aibă alte tangențe cu exprimarea coerentă. Șansele sunt uriașe ca opoziția să îi pună pe acești patru politicieni (și nu doar pe ei) la gazeta de perete, arătând limitele lui Liviu Dragnea în ceea ce privește promovarea unor specialiști în Executiv. Dacă vreți să vă delectați cu scăderea calității dezbaterii politice, concentrați-vă atenția pe punctajele de comunicare primite de PSD-iști! Veți vedea tactici discursive de tipul „tu quoque”: „și voi sunteți la fel / nici voi nu sunteți mai breji”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *