Skip to content
Politică

DISPERAREA lui Dragnea: cum vrea s-o MAZILEASCĂ pe Firea de la șefia PSD București! EXCLUSIV SURSE

Partidul Social Democrat

Liviu Dragnea a pus pe tapet, ieri noapte, în cadrul unei întrevederi de taină cu o serie de fideli, scenariul debarcării Gabrielei Firea de la șefia PSD București. PSnews.ro vă prezintă detalii de pe frontul social-democrat.

Intimidarea sau debarcarea

Deși, oficial, a anunțat (zâmbitor, dar tras la față) că nu îi reproșează absolut nimic Gabrielei Firea – care a revărsat cu nemiluita, sâmbătă, acuzații extreme la adresa sa și a protejatei Carmen Dan, cu privire la gravele violențe săvârșite pe 10 august, în Piața Victoriei –, Liviu Dragnea pune deja sub semnul întrebării menținerea soției lui Pandele la conducerea PSD București. Ca de fiecare dată, de această ”afacere” se ocupă oamenii săi de casă. Potrivit surselor PSnews.ro, intimidarea sau debarcarea Gabrielei Firea sunt principalele mize ale deciziei lui Dragnea (care a fost impusă prin votul CEx-ului de sâmbătă, for alcătuit, aproape în totalitate, din cozi personale de topor) de a se organiza alegeri pentru funcția de președinte în 11 organizații județene conduse de lideri interimari. Printre acestea se numără și PSD București, coordonată de interimara Firea, filială care s-a transformat, e evident pentru oricine, într-un veritabil fief al contestatarilor lui Dragnea.

Răzbunările și recompensele lui Daddy

Dacă Firea este pusă la colțul partidului, după ce s-a detonat în mijlocul ședinței de la Neptun, prin aceeași manevră a organizării de alegeri în filiale cu adresă, Dragnea își răsplătește fidelii din teritoriu, după ce i-a ținut în mod premeditat la statutul de interimari, pentru a fi păpușați mai facil. E bine de știut că tocmai acești lideri interimari – fără rezultate electorale, fără mari realizări zonale, majoritatea fiind de-a dreptul anonomi, dar aserviți total liderului suprem – au asigurat și asigură voturile categorice din CEx-ul PSD, for alcătuit chiar pentru a se transforma în pluton politic de execuție, de fiecare dacă când Dragnea își exclude, sancționează sau marginalizează contestatarii.

Cronica unui război vechi

Să nu uităm că Liviu Dragnea nu a avut niciodată o relație bună cu PSD București. În 2016 l-a mazilit din funcția de lider al organizației pe Robert Negoiță, pe care-l acuza de ”pontism”, și nici nu voia să-l lase să candideze la Primăria Capitalei. I-a închis gura mutând cu Gabriela Firea, care îi botezase copilul primarului de la Sectorul 3, ceea ce l-a făcut pe acesta să accepte rocada fără să stârnească scandal în partid, deși a rămas unul dintre contestatarii lui Dragnea, chiar dacă preferă doar jocurile de culise. Și relația cu Firea avea să degenereze cu viteza luminii, teleormăneanul percepând-o atunci, și mult mai mult acum, drept o rivală la funcția supremă în partid.

Cu baronii

Conflictul s-a adâncit ireversibil la începutul anului, în contextul răzmeriței ex-premierului Mihai Tudose, când Firea s-a raliat grupării Bădălău-Țuțuianu-Oprișan-Ciolacu-Stroe. Drept urmare, Liviu Dragnea nu s-a asigurat numai că Ecaterina Andronescu (apropiată a Gabrielei Firea și membră a PSD București) să nu capete un portofoliu în guvern, dar a aranjat lucrurile de așa natură încât unicul ministru acceptat din partea social-democraților din Capitală să fie actorul George Ivașcu, acesta nefiind nici măcar membru de partid – facem precizarea că Ivașcu este un vechi prieten și colaborator al Gabrielei Firea. Intenția de sacrificare a prefectului Capitalei – Speranța Cliseru, apropiată a familiei Pandele – a reprezentat dropsul de pe colivă pentru Gabriela Firea, disperată că gravele violențe săvârșite pe 10 august îi vor pulveriza imaginea și procentele prezentate în sondaje (multe dintre acestea comandate și plătite chiar de PSD).  

 

1 comentariu la “DISPERAREA lui Dragnea: cum vrea s-o MAZILEASCĂ pe Firea de la șefia PSD București! EXCLUSIV SURSE

  1. Nu inteleg de ce trebuie sa se razbune pe 1,5 mil locuitori ai Bucurestiului si sa-i lase fara caldura si apa calda.Poate are de gand ca si altul care a vrut sa mute capitala la Targoviste,sa mute capitala undeva in Teleorman.Poate ii spune cineva ca santem singura capitala din UE unde firmele care asigura termoficarea sunt in insolventa foarte aproape de faliment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *