Skip to content
Politică

DISPERAREA ”soldaților” lui Dragnea! De la Ș. Nicolae la C. Rădulescu și Pleșoianu EXCLUSIV

Aktual24

De-a lungul ultimei săptămâni, șeful PSD-ist Liviu Dragnea i-a activat din plin, în războiul la baionetă purtat cu facțiunea coordonată de Gabriela Firea, pe deja ”celebrii” Șerban Nicolae, Florin ”Altă întrebare” Iordache, Cătălin ”Mitralieră” Rădulescu, Codrin Ștefănescu și Liviu Pleșoianu, pe care i-a asmuțit, în grup, la beregata primăriței Capitalei.

Alcătuirea acestor ”echipe de șoc” cu ținte precis trasate reprezintă o caracteristică dominantă a ”epocii Dragnea”, aceleași personaje (plus alte câteva, încă tăcute) fiind activate cu regularitate, ori de câte ori teleormăneanul decide acuzarea și bălăcărirea publică a unui ”coleg” (Zgonea, Ponta, Chirica, Andronescu, Firea ș.a.m.d.).

Calcule politicianiste personale

E bine de știut că toate aceste personaje scoase la atac împotriva clanului Firea-Pandele (care intenționează să preia PSD) sunt mânate în luptă, la fel ca oponenții lor, de calcule politicianiste pur personale, în economia cărora disperarea joacă un rol major. În realitate, Nicolae (căruia i s-a promis funcția de șef al PSD București), Iordache, Rădulescu, Ștefănescu și Pleșoianu – cu toții ”icoane” Sputnik și vârfuri de lance ale permanentei ofensive îndreptate împotriva Justiției și a statului de drept – reprezintă unele dintre cele mai virulente interfețe ale regimului Dragnea. Unii dintre ei – Rădulescu, junele Pleșoianu și prolificul traseist Ștefănescu (fost PRM și PC) – riscă să dispară politic odată cu o eventuală cădere a lui Dragnea de la butoanele PSD. Oricine i-ar urma teleormăneanului – Firea, Tudose, Bădălău sau oricine altcineva apropiat acestei grupări – i-ar marginaliza fără drept de apel (Rădulescu și Pleșoianu ar risca chiar excluderea) și s-ar asigura că nu mai prind locuri pe liste, ceea ce îi înspăimântă pe cei care, în mod uzual, îi atacă la ordin pe contestatarii lui Dragnea.

Spaimele oamenilor de casă

De-a lungul ultimilor doi ani, cei amintiți au lansat acuzații grave la adresa unor lideri PSD, care, odată reveniți la vârful partidului, nu vor ezita să-și regleze conturile cu vârf și îndesat, epurându-i pe ”dragniști” la fel cum teleormăneanul a procedat cu liderii acuzați de ”pontism”. În această ordine de idei, este evident de ce Nicolae, Rădulescu, Ștefănescu și Pleșoianu (mai sunt destui, printre care și Eugen Nicolicea, dar aceștia sunt cei mai vizibili) dau în trap să-i țină tronul lui Liviu Dragnea, înspăimântați de specterele unei prăbușiri.  

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *