DISPERAT din cauza amenzilor ISC, Nicușor Dan cere revizuirea unei decizii definitive a Tribunalului București

Sursa foto: Facebook / Nicusor Dan

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, continuă lupta cu Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) și cere, în instanță, revizuirea unei decizii definitive a Tribunalului București. De mai mult timp, între ISC și Nicușor Dan are loc un „război total”, edilul primind zeci de amenzi pentru că nu a emis, în termenul legal, autorizații de construire. Problema cea mai gravă, în această speță, este aceea că amenzile primite de primarul general pe „persoană fizică” sunt plătite de Nicușor Dan din bugetul public.

Edilul a deschis, în data de 5 aprilie 2024, un nou proces în conflictul de lungă durată cu ISC, în care are calitatea de „revizuent”.

  • Nicușor Dan a primit, printre multe altele, o amendă de 6.000 de lei, de la ISC, pentru că nu a emis în termenul legal o autorizație de construire. A contestat amenda și a pierdut. (mai multe informații AICI)
  • ISC i-a explicat lui Nicușor Dan de ce a fost amendat și unde a greșit, spre exemplu, în cazul ”PUZ – Primăverii 1” (detalii AICI)
  • Amendat de ISC, Nicușor Dan a mutat vina, la un moment dat, chiar pe angajații primăriei pe care o conduce. (detalii surprinzătoare AICI)
  • În timp ce luptă împotriva ISC, Nicușor Dan este obligat să ducă un război în instanță și cu ANI, după ce raportul de evaluare întocmit de această instituție a fost unul devastator pentru primarul general și s-ar putea dovedi un adevărat „călcâi al lui Ahile” (informații punctuale AICI)

Avocat Radu Dinulescu: „Este vorba despre persoana fizică Nicușor Dan”

Mutarea făcută de Nicușor Dan a fost explicată, în exclusivitate pentru Gândul, de avocatul Radu Dinulescu. Acesta a prezentat, punctual, întreg contextul care a generat acest conflict între Nicușor Dan și ISC.

„Trebuie să explicăm contextul. Câteva zeci sau sute de persoane fizice sau juridice, al căror drept de a obține autorizații de construire pe terenul lor a fost încălcat de Nicușor Dan prin neeliberarea acelor autorizații sau a prelungirilor de autorizații de construire, în afară că s-au dus în instanță, ca să îl dea în judecată pe obligarea de a face, au făcut și altceva. Au făcut plângere la Inspectoratul de Stat în Construcții.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: