Skip to content
Politică

Dispută în PSD după afirmaţiile lui Bădălău la adresa diasporei. Vicepreședinte PSD: Nu trebuie să tolerăm!

Inquam Photos / Octav Ganea

Vicepreşedintele PSD al Camerei Deputaţilor, Carmen Mihălcescu (Moldovan), a criticat luni afirmaţiile făcute de Niculae Bădălău referitoare la românii din diaspora, subliniind că „limbajul vulgar şi jignirile nu sunt caracteristice PSD. Nu trebuie să le tolerăm, indiferent cine le-ar folosi”.

„În ultimele zile, membri ai PSD au făcut declaraţii absolut nefericite referitoare la românii din diaspora sau la unii dintre foştii noştri colegi.

Eu continui să cred că violenţa de limbaj, limbajul vulgar şi jignirile nu sunt caracteristice PSD. Nu trebuie să le tolerăm, indiferent cine le-ar folosi. Utilizare limbajului de tip extremist, peremist nu este proprie PSD şi nu ne duce nicăieri.

Partidul a început un proces de schimbare, de modernizare. Ne-am propus să atragem oameni noi şi să ne reapropiem de familia socialistă europeană.

Astfel de declaraţii, chiar dacă sunt izolate, nu ne ajută deloc. Avem nevoie de o nouă atitudine, pozitivă, demnă şi curată, dacă vrem să recâştigăm încrederea electoratului”, a scris Mihălcescu pe Facebook.

Reacţia acesteia vine în contextul în care liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, a avut din nou o scăpare jignitoare la adresa românilor din străinătate, aresându-se, la fel cum a făcut-o şi Viorica Dăncilă, cu apelativul „ăştia”.

„Ei au 700.000 de oameni care au domiciliu, paşapoartele alea cu domiciliu, care-s legali. Restul până la 3-5 milioane, că se vehiculează tot felul, sunt fetele alea de le duc ăştia”, a declarat Bădălău, potrivit unei înregistrări dintr-o conferinţă de presă organizată vineri şi publicată de Giurgiu Acid.

DETALII AICI: Niculae Bădălău vine cu explicații după derapajul la adresa românilor din Diaspora: Declarația a fost scoasă din context

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *