Skip to content
Politică

Dispută în USR din cauza referendumului intern. Aproape 3.000 de membri suspendaţi care influenţează cvorumul

Inquam Photos / George Călin
" "

Aproape 11.000 de membri USR au votat până vineri dimineaţă la referendumul intern declanşat de Dan Barna pentru poziţionarea ideologică a partidului.

Tabăra Barna susţine că a fost atins cvorumul pentru validarea referendumului intern pentru poziţionare ideologică. Pe de altă parte, aripa anti-Barna, care a boicotat referendumul, susţine că pragul de validare încă nu a fost atins. De unde disputa? Tabără anti-Barna susţine că numărul total de membri USR este 24.468 (din care 2.803 membri suspendaţi), şi nu 21.361, aşa cum susţine aripa Barna. Votul se încheie sâmbătă dimineaţă, relatează adevarul.ro.

" "
" "

Problema e numărul mare de membri suspendaţi: aproape 3.000 – unii din cauză că nu şi-au plătit cotizaţia, alţii „executaţi“ pentru critici aduse conducerii USR. Tabără Bana nu vrea să-i pună la socoteală şi pe membrii USR suspendaţi, în timp ce aripa rivală îi pune la număr, tocmai pentru a îngreuna validarea referendumului. Aripa anti-Barna a boicotat masiv referendumul intern cu scopul de şubrezi poziţia lui Dan Barna în fruntea USR. „Statutul este cât se poate de clar, cvormul de validare este de 50% +1 din membri, toţi membrii, nu doar cei ne-suspendaţi. Deci 12.235“, arată un mesaj postat de tabără anti-Barna pe grupul intern al partidului.

Referendumul intern se încheie sâmbătă dimineaţă. Dacă vor fi luaţi în calcul şi membrii suspendaţi, e puţin probabil ca pragul de validare să fi atins, deci Dan Barna va deconta încă o înfrângere. Documentul programatic lansat de Dan Barna pentru poziţionare USR ca partid de centru-dreapta se numeşte ”România modernă. Reforma cinstită” şi conţine 5 mari principii de guvernare:

-Libertatea individului este fundamentală

-Egalitatea în faţa legii şi a statului şi eliminarea privilegiilor discriminatorii

-Modernizare liberală cu puterea comunităţilor

-Statul este o organizaţie care trebuie permanent ţinută sub control, analizată şi adaptată la standardele moderne

-Meritocraţia şi competiţia onestă trebuie să devină norme sociale şi politice în România .

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *