Dispută între preşedintele PSD al CJ şi liderul judeţean PNL cu privire la finanţarea unor proiecte în R. Moldova

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Buzău, social-democratul Petre Emanoil Neagu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că preşedintele filialei PNL, deputatul Gabriel Avrămescu, se poziţionează în afara coaliţiei de guvernare, după ce a afirmat la un post local de televiziune că administraţia judeţeană finanţează proiecte la Chişinău, oraş condus de un primar cu viziuni pro-ruse.

Consiliul Judeţean Buzău a aprobat în şedinţa ordinară de joi alocarea a 320.000 de euro pentru lucrări de reparaţie la Biblioteca Basarabia din oraşul Soroca, Republica Moldova, şi pentru reabilitarea unui cimitir din Chişinău, în zona bulevardului Decebal. Cu toate că proiectul a trecut de votul consilierilor judeţeni, fiind aprobat inclusiv de cei ai PNL, preşedintele liberalilor a catalogat suma ca fiind mult prea mare.

„Pentru buzoienii din Brădeanu sau din Lopătari nu sunt bani, dar avem bani pentru bulevardul Decebal şi pasajul subteran de la Chişinău unde primar este domnul Ceban, care este recunoscut ca unealta lui Putin la Chişinău. Aceşti bani sunt alocaţi către Chişinău în condiţiile în care avem austeritate, vorbim de chibzuirea banului public. Păi noi în loc să terminăm lucrările din judeţ, noi tot acolo dăm bani? 250.000 de euro, adică în jur de 1,25 milioane lei. Putem să facem în Buzău o creşă, că nu avem creşă, poate chiar o grădiniţă…”, a declarat preşedintele PNL Buzău, Gabriel Avrămescu, în cadrul unei emisiuni la postul local de televiziune Focus Tv.

În replică, preşedintele CJ, Petre Emanoil Neagu, a organizat vineri o conferinţă de presă în care a explicat că investiţiile fac obiectul unor obiective strâns legate de istoria românilor.

„Noi, Consiliul Judeţean Buzău, în 1992 am făcut o înfrăţire cu raionul Soroca, în urma acestei înfrăţiri a luat fiinţă o bibliotecă, Biblioteca Basarabia. S-a dus carte românească, în acest moment sunt probleme la acoperişul clădirii şi sprijin ca această clădire să nu se ruineze. Ce vrem să facem, să rămână statuia lui Stalin, a lui Lenin în continuare şi să nu ducem niciun pic de românism acolo? Banii care sunt alocaţi acolo sunt pentru reabilitarea cimitirului unde sunt îngropaţi ostaşi care şi-au vărsat sângele pentru reîntregirea neamului. Nu îl susţin pe Ceban, nu este treaba noastră”, a afirmat Petre Emanoil Neagu.

În acest context, preşedintele CJ a mai subliniat că liderul liberalilor buzoieni se poziţionează în afara coaliţiei de guvernare, prin astfel de critici.

„Dacă crede că mai este într-o alianţă la nivel local cu PSD, în oglindă cu coaliţia de guvernare la nivel central, cred că dacă continuă aşa se înşeală amarnic. Noi suntem într-o alianţă cu PN,L sigur că da, dar domnul Avrămescu cred că se situează în afara alianţei… Eu îl rog pe domnul Avramescu, şi pe ceilalţi colegi de alianţă, să-şi aleagă drumul. Vor să colaborăm, ok. Dacă nu, nu este niciun fel de problemă”, a mai spus Petre Emanoil Neagu.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL