Skip to content
Politică

Disputa remanierilor guvernamentale. Pieleanu indică miniștrii care trebuie schimbați EXCLUSIV

adevarul.ro

Călin Popescu Tăriceanu a oferit declarații miercuri care pot ridica anumite semne de întrebare asupra parcursului coaliției de guvernare PSD-ALDE. Pe tema remanierilor guvernamentale a dat de înțeles că sunt necesare anumite schimbări de miniștri, dar nu de la ALDE.

CITIȚI MAI MULTE AICI: Tăriceanu tranșează ferm problema remanierilor: Câțiva miniștri trebuie schimbați, dar nu de la ALDE!

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura cu sociologul Marius Pieleanu pentru a analiza problematica remanierilor guvernamentale luând în calcul situația în care se află Executivul Dăncilă în acest moment. Profesorul universitar resubliniază necesitatea unor astfel de remanieri și trece în revistă potențiale remanieri la următoarele ministere: Minsiterul Economiei, Transporturilor, Educației, Sănătății, Tineretului și Turismului.

„Dincolo de ping-pongul dintre cei 2 lideri, în mod evident reiterez ideea necesității unei remanieri guvernamentale ample. Acum că printre cei schimbați vor fi de pildă și ministrul Afacerilor Externe al României sau alți miniștri ALDE, mi-e greu să spun acum. Cert este că vom avea în curând după referendum, așa cum a anunțat și președintele PSD de altfel, o remaniere amplă guvernamentală. 

Să vedem evaluările miniștrilor, să vedem în baza a ce stau propunerile de schimbare inclusiv a miniștrilor ALDE, care de altfel nu sunt mulți. Nu cred că la Mediu sau la Afaceri Externe sau la Energie sunt problemele mari de guvernare. Problemele majore sunt intensificate ușor în Ministerul Economiei, în Ministerul Transporturilor, nu stăm bine nici la educație, sănătatea bate pasul pe loc, plus ministerele astea mai puțin vizibile, dar care sunt de mare impact mediatic cum sunt Ministerul Tineretului și Ministerul Turismului. Iată că deja v-am  spus eu 6 ministere care ar putea fi în situația aceasta”, a declarat Marius Pieleanu pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *