Skip to content
Politică

Distracția lui Dragnea costă enorm: pe ce plătește PSD 100.000 de euro

bn24.ro

Distracția președintelui PSD, Liviu Dragnea, costă enorm: vedeți mai jos pe ce plătește Partidul Social Democrat 100.000 de euro.

Acești bani le umflă buzunarele reprezentanților unei firme de lobby denumite Madison&Co, informează Hotnews.

Un politician roman condamnat la inchisoare pentru fraudarea alegerilor incearca sa-si aranjeze intalniri cu vice-presedintele Statelor Unite, Mike Pence, si cu presedintele Camerei Reprezentanilor, Paul Ryan, potrivit unor documente recente ale Departamenului de Justitie, informeaza site-ul legistorm.com, site specializat in monitorizarea activitatii Congresului si a activitatilor de lobby. In articolul publicat pe 2 noiembrie – intitulat “Un lider roman vrea mai multe intalniri cu Trump” – se arata ca Liviu Dragnea, care este presedintele Camerei Deputatilor din Parlamentul Romaniei si presedinte de partid, a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare anul trecut pentru incercarea de fraudare a referendumului de demitere a presedintelui.

„Acum, Partidul Social Democrat plateste grupului de relatii publice Madison&Co 100.000 de dolari pentru a-l introduce pe Dragnea la Pence si Ryan “cat mai curand posibil” pentru a aranja <<intalniri politice, media si academice>> pentru Dragnea. Cei implicati in acest caz sunt presedintele Madison&Co, Al Madison, lobbyist-ul democrat William Oldaker, Drew Willison, seful stafului liderului democrat Harry Reid si William Harris, un republican care <<a lucrat pentru Trump Organization pe diverse chestiuni politice si de business>>, potrivit documentelor date publicitatii. Departamentul Justitiei n-a dat inca publicitatii datele pentru Oldaker si Willison”, se arata in articolul publicat pe site-ul legistorm.com.

In articol se aminteste ca aceasta n-ar fi prima intalnire cu membrii actualei administratii. In zilele de dupa inaugurarea presedintelui Donald Trump, Dragnea s-a intalnit cu presedintele-ales, cu fostul  consilier pe securitate nationala, Michael Flynn si cu Ed Royce (senator republican), care conduce comitetul de afaceri externe din Camera Reprezentanilor.

„PSD nu are nici un contract cu vreo firma de genul asta si nici nu a platit vreun leu nici unei firme. Am verificat dimineata si eu la partid”, a declarat vineri dimineata Liviu Dragnea la Palatul Parlamentului.

Intrebat daca intentioneaza sa faca o vizita in Statele Unite in perioada urmatoare, Dragnea a raspuns: „Nu, nu intentionez, dar daca o sa primesc o invitatie si o sa fiu lasat sa plec, o sa o onorez cu placere”.

Găsiți AICI mai multe, inclusiv documentul firmei amintite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *