Skip to content
Puterea Știrilor Video

Distribuirea pensiilor rămâne treaba Poștei. Horia Grigorescu: Mulți dintre beneficiari trăiesc în mediul rural, unde nu sunt bancomate

Facebook/Horia Grigorescu
" "

Invitat la ”Puterea Știrilor”, directorul general al Poștei Române, Horia Grigorescu, a explicat de ce distribuirea prestațiilor sociale, însemând pensii, alocații, ajutor de șomaj etc, va rămâne mult timp de-acum încolo în atribuțiile companiei de stat.

”Distribuirea prestațiilor sociale, pentru că nu distribuim doar pensii, ci și ajutoarele de șomaj, venitul minim garantat, alocații, o lamă foarte largă de prestații sociale, reprezintă într-adevăr o mare parte din marea ”plăcintă” pe care le generează Poșta Română. Dar trebuie să vedem și realitatea. Vorbim de foarte mulți beneficiari de prestații sociale care trăiesc în mediul rural, un mediu care în momentul de față nu are o deservire cu bancomate, astfel încât beneficiarii să poată încasa aceste prestații sociale și în alt mod decât prin poștă. 

" "
" "

Vorbim, de asemenea, de foarte mulți pensionari cu vârste înaintate cărora e greu să le educi skill-urile digitale, fie că vorbim doar de simpla folosire a unui bancomat, fie că vorbim de bătrâni care au o stare de sănătate mai precară”, a declarat Horia Georgescu la ”Puterea Știrilor”.

Directorul companiei a precizat că ”Poșta Română oferă acel ceva extra, faptul că factorul poștal direct în casa omului respectiv, fără să-l pună pe drumuri, fără să fie condiționat inclusiv de vremea de-afară”.

”Totodată există această relație istorică dintre factorul poștal și beneficiarul prestației sociale, este acel om care a venit întâi pe când erai copil, apoi la părinții și bunicii tăi. Este o relație foarte greu de rupt în momentul de față”, a mai spus Horia Grigorescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *