Skip to content
Politică

Distribuția cardului de sănătate începe de vineri

Distribuţia cardului naţional de sănătate – care va fi utilizat de la prima vizită la medic – începe vineri, după şapte ani de amânări, la Poştă urmând să fie trimise 600.000-700.000 de carduri pe zi, care vor fi distribuite în 20 de zile lucrătoare de la primire, a anunţat miercuri CNAS, informează Mediafax.

Potrivit acordului-cadru încheiat între Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Compania Naţională Poşta Română, precum şi contractelor subsecvente cu casele de asigurări de sănătate pentru distribuirea cardului naţional de sănătate, de vineri 19 septembrie începe procesul de predare-primire a cardului naţional de sănătate.

Poşta Română va prelua, sorta, transporta şi distribui cardurile naţionale de asigurări de sănătate. Conform graficului de predare-primire, vor fi preluate în reţeaua poştală câte 600.000-700.000 de carduri pe zi, în cinci tranşe pentru fiecare judeţ.

În 20 de zile lucrătoare de la recepţionarea cardurilor de sănătate, Poşta Română se obligă să distribuie cardul de sănătate către asiguraţi.

Începând din 19 septembrie, operatorii poştali vor începe distribuirea cardului către asiguraţii cu vârsta peste 18 ani. Primele carduri vor fi primite de bucureşteni.

În 22 septembrie va începe distribuirea cardului, concomitent, în mai multe judeţe din ţară.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *