Skip to content
Puterea Știrilor Video

Divergențe în coaliție pe Legea Educației. Din PNL se recunoaște că apropierea alegerilor influențează „anumite expuneri de intenții”

scoala Inquam Photos/Octav Ganea

”Legea educației nu desparte fundamental PNL și PSD, dar există anumite divergențe”, a declarat liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, la „Puterea Știrilor”. Potrivit liberalului, divergențele sunt mai degrabă de ordin tehnic, dar „indiferent care va fi soluția aleasă, legea trebuie adoptată”. „Noi, liberalii, mergem pe o soluție prin care adăugăm meritocrație la egalitatea de șanse, PSD merge pe o variantă egalitară, fără ca asta să însemne că unii sau alții au dreptate”, a adăugat senatorul PNL.

”Peste un an pe vremea asta, vom fi în campanie electorală sau preelectorală pentru europarlamentare. Și în PNL și în PSD apropierea alegerilor generează anumite conduite comportamentale și anumite expuneri de intenții.

În ceea ce privește legea educației, ea nu ne desparte fundamental, dar există anumite divergențe în ceea ce privește soluționarea anumitor aspecte și vă dau câteva exemple: noi mergem pe ideea examenului de admitere la Colegiile Naționale, PSD ar merge în continuare pe ideea repartizării computerizate pe notele obținute în primele 8 clase; noi mergem pe ideea ca salarizarea cadrelor didactice să fie prin legea educației, ei au mers pe varianta să lăsăm salarizarea pe legea salarizării. O alta temă este legată de absolvenții de licee pedagogice, care să poată preda fără nicio altă formalitate prealabilă, în vreme ce noi am spus că ne-am dori o specializare postliceală. Deci sunt lucruri care țin de decizie politică, nu sunt lucruri care să ne despartă fundamental.

Întotdeauna educația este o temă de discuție, fiecare partid își dorește cea mai bună soluție. Noi, liberalii, mergem pe o soluție prin care adăugăm meritocrație la egalitatea de șanse, PSD merge pe o variantă egalitară, fără ca asta să însemne că unii sau alții au dreptate, pentru că, cu siguranță, fiecare avem argumentele noastre.

Indiferent care va fi soluția aleasă, legea trebuie adoptată, iar învățământul din România trebuie să fie reflectat astfel încât generațiile viitoare să beneficieze de cele mai bune condiții de educație indiferent de soluțiile pe care le vom vota în momentul acesta”, a spus liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, la Puterea Știrilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *