Skip to content
Politică Sport

Djokovic, record istoric: suma cu care a ajuns pe locul 1 din toate timpurile

The Indian Express

Novak Djokovic a confirmat la New York forma foarte bună din a doua jumătate a sezonului. El a cucerit al treilea titlu la US Open din carieră, reușind un nou record istoric la nivelul banilor câștigați în carieră.

Victoria cu scorul de 6-3, 7-6, 6-3 în fața argentinianului Juan Martin Del Potro i-a adus lui Djokovic cel mai mare premiu acordat vreodată în tenis: 3,8 milioane de dolari. Această sumă l-a dus la un total de peste 119 milioane de dolari câștigați în carieră, un lucru unic în istoria acestui sport. În ierarhia general, sârbul este urmat de fostul lider în domeniu, Roger Federer. Acesta domina clasamentul, cu cele 117,5 milioane de dolari câştigate în carieră, dar eliminarea din optimile US Open i-a adus „doar” 266.000 de dolari, informează doartenis,ro.

Pentru Djokovic este o reușită extraordinară, pentru că practic el în două luni a strâns aproape 8 milioane de dolari. Titlul de la Wimbledon, cucerit în 15 iulie, i-a adus 2,9 milioane, cel de al Cincinnati 1,1, iar la acești bani s-a adunat și cecul cuvenit campionului de la Flushing Meadows.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *