Djokovici intră de luni în istorie. Încă o dată!

novak djokovici
Sursa foto: Facebook

Novak Djokovici va împlini 37 de ani pe 22 mai și sunt semne tot mai clare că, inevitabil, sârbul a început să piardă bătălia cu timpul.

După un sezon 2023 fantastic, în care a lăsat impresia că a găsit „elixirul tinereții“, câștigând Australian Open, French Open și US Open – la Wimbledon a pierdut în finală -, 2024 a adus căderea lui Nole. În primul rând, a fost înfrângerea suferită în semifinalele Australian Open, unde Djokovici era neînvins din 2018! A urmat șocul eliminării în optimile Indian Wells, în fața anonimului Luca Nardi (Italia, 20 de ani). Acesta ocupa doar locul 123 ATP în momentul în care l-a bătut pe Nole (6-4, 3-6, 6-3).

Acest rezultat a declanșat alarma pentru liderul mondial! Fiindcă s-a retras de pe tabloul Miami Open și, la scurt timp, a luat decizia-bombă de a se despărți de antrenorul său, marele Goran Ivanisevici (52 de ani) cu care lucra din 2019. Deocamdată, nu se știe cine va lua locul croatului în stafful lui Djokovici, însă e clar că acesta a simțit nevoia unei schimbări, în tentativa de a avea rezultate mai bune în sezonul de zgură. Dacă va fi așa, rămâne de văzut, însă cert e că, indiferent de numele noului antrenor, lui Djokovici îi va fi tot mai greu să-și mențină supremația în fața unor jucători, precum Jannik Sinner (Italia, 22 de ani, 2 ATP) și Carlos Alcaraz (Spania, 20 de ani, 3 ATP). Pentru simplul motiv că cei doi practică un tenis de nivel înalt și au și avantajul vârstei.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL