Skip to content
Politică

Dmitro Kuleba, ministrul de externe al Ucrainei, a ajuns la Palatul Victoria, unde se întâlnește cu Nicolae Ciucă

captura video

Dmitro Kuleba a ajuns la Palatul Victoria, pentru întrevederea cu Nicolae Ciucă. Cei doi vor face declarații de presă după discuții, potrivit digi24.ro

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă l-a primit, la Palatul Victoria, pe ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba. În cadrul întrevederii, a fost analizată situaţia de securitate şi militară din regiune, în urma agresiunii militare ruse”, anunţă Executivul.

Premierul român a prezentat eforturile autorităţilor, alături de societatea civilă, voluntari şi organizaţii umanitare internaţionale în sprijinirea celor peste 800 de mii de refugiaţi ucraineni intraţi în ţara noastră de la izbucnirea războiului.

„A fost evidenţiat rolul important al hub-ului umanitar de la Suceava în colectarea şi coordonarea formelor de sprijin acordat la nivel european şi internaţional. Cu aceeaşi ocazie, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a dat asigurări de continuare a  sprijinului acordat Ucrainei pentru ajutor umanitar, gestionarea fluxului de refugiaţi, facilitarea exporturilor ucrainene”, informează Guvernul.

La rândul său, ministrul de Externe ucrainean, Dmytro Kuleba, a prezentat pe larg situaţia militară de pe teren din Ucraina şi a mulţumit Guvernului României şi cetăţenilor români pentru tot sprijinul acordat şi solidaritatea manifestată încă de la declanşarea agresiunii militare ruse. Totodată, diplomatul ucrainean a transmis României invitaţia de a contribui substanţial la eforturile necesare pentru reconstrucţie în Ucraina.

Ministrul de Externe ucrainean urmează să se întâlnească cu omologul său român Bogdan Aurescu, ulterior fiind programate declaraţii de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *