Skip to content
Politică

DNA: 15 persoane trimise în judecată pentru deturnare de fonduri europene

huff.ro

Mai mulți beneficiari ai unor proiecte derulate pe fonduri europene au fost trimiși în judecată  de către procurorii DNA – Serviciul teritorial Craiova. Au fost identificate 21 de capete de acuzare, prejudiciul total fiind estimat la 700.000 lei.

Suma a fost obținută  în baza unor documente false sau incomplete, arată un comunicat de presă transmis de DNA redacției PSNews.ro.

„DĂNILĂ (fostă LUCULESCU) MARIA DANIELA, BUNESCU BOGDAN CONSTANTIN, ȘERBAN MARIN, BOLOVAN DUMITRU și LUCULESCU GHEORGHE ADRIAN, la data faptelor beneficiari ai fondurilor europene, (sunt trimși în judecată) pentru săvârşirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene”, afirmă DNA-ul.

De asemenea, DNA-ul a pus sub acuzare și alte persoane, printre acestea aflându-se un funcționar în cadrul Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, dar și reprezentanți ai unor societăți comerciale.

„VASILE MARIA, RUNCANU DUMITRU, IFTIMIE CĂTĂLIN IULIAN, MIHĂILESCU COSTEL MARIUS, STĂNCULETE IOAN, SASU MARIUS FLORENTIN, DRĂGUȘIN RODICA, POPESCU TEODOR – VIOREL și ZDRĂILĂ MONICA, la data faptelor funcționari în cadrul Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, (sunt trimși în judecată)  pentru  săvârşirea infracțiunilor:

                – complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă faptele au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată,

                 –  fals intelectual”, se prezintă în comunicat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză,  concluzionează procurorii DNA.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *