Skip to content
Politică

DNA a decimat Parlamentul României. Lista de lux a procurorilor EXCLUSIV

" "

Parlamentul Romaniei a fost probabil tinta preferata a procurorilor DNA in primul mandat al Laurei Codruta Kovesi la conducerea acestei institutii. Practic, in ultimii ani aproape ca nu a trecut saptamana fara sa nu auzim de cazul vreunui deputat sau senator pus sub urmarire penala, inculpat, retinut, arestat sau trimis in judecata. Iar printre „subiecti” gasim nume grele, precum Victor Ponta, Dan Sova, Viorel Hrebenciuc, Sebastian Ghita, Tudor Chiuariu, Ioan Oltean, Elena Udrea. Au fost vizate toate partidele, dar in special PSD.

In paralel, actiunea DNA in forta care a vizat parlamentarii Romaniei a starnit pe alocuri critici, chiar de la cel mai inalt nivel. Procurorii anticoruptie au fost acuzati ca duc o campanie de decredibilizare a institutiei ce reprezinta fundamentul democratiei si ca de fapt se incearca o slabire a puterii legislative si o punere sub control a Parlametului de catre DNA.

" "
" "

In cele ce urmeaza, PSnews.ro va prezinta o analiza extrem de detaliata a ceea ce s-a intamplat in ultimii in relatia din punct de vedere penal dintre DNA si Parlament. Analiza priveste ultima legislatura din Parlamentul Romaniei, inceputa la finele anului 2012 si care se va incheia in toamna lui 2016. Realitatea este in mod sigur unica dupa 1990. Putem spune fara sa gresim ca Parlamentul Romaniei a fost pur si simplu decimat de procurorii DNA. Practic, sub mandatul Laurei Codruta Kovesi, Parlamentul Romaniei a ramas fara 10% din componenta.

Alegerile parlamentare care a dat actuala componenta a Camerei Deputatilor si Senatului au avut loc in 9 decembrie 2012. Atunci au fost alesi 588 de parlamentari, cel mai numeros Legislativ de dupa 1990. Dintre acestia, 59 de senatori si deputati au fost subiectele unor dosare penale instrumentate de DNA, fiind pusi sub urmarire penala, inculpati, retinuti, arestati si trimisi in judecata. Este vorba de 21 de senatori si 38 de deputati. Unii dintre ei au fost si condamnati, asa cum este cazul deputatilor Ion Stan, Florin Popescu (acesta si-a dat demisia inainte de condamnare), Liviu Dragnea, Corneliu Dobritoiu sau Titi Holban, ultimii trei condamnati in prima instanta.

PSnews.ro va prezinta in continuare, pe fiecare an in parte, lista deputatilor si senatorilor executati de DNA in actuala legislatura, fara sa mai precizam stadiul procesual in care se afla dosarele acestora:

Deputati

2013

Ion Stan

Costin Gheorghe

Liviu Dragnea

2014

Gheorghe Coman

Vlad Cosma

Catalin Marian Radulescu

Mircea Draghici

Florin Popescu

Samartean Cornel Mircea

Alin Popoviciu

Titi Holban

Viorel Hrebenciuc

Simonescu Adrian Constantin

Valerian Vreme

Ioan Adam

Dorinel Ursarescu

Attila Gabor Marko

Catalin Teodorescu

Ioan Dinita

Mircea Rosca

2015

Danut Culetu

Iulian Iancu

Lucian Sova

Elena Udrea

Laszlo Borbely

Sebastian Ghita

Neculai Ratoi

Ion Ochi

Constantin Adascalitei

Marin Anton

Dan Motreanu

Ioan Oltean

Eduard Martin

Andrei Dolineaschi

2016

Nicolae Paun

Madalin Voicu

Lucian Manuel Ciubotaru

Cristian Rizea

Senatori

2013

Corneliu Dobritoiu

Victor Mocanu

2014

Iosif Secasan

Ovidiu Marius Isaila

Alexandru Mazare

Constantin Sorin Lazar

Alexandru Cordos

Ecaterina Andronescu

Serban Mihailescu

Ilie Sarbu

Dan Sova

Gigi Christian Chiru

Barna Tanczos

2015

Tudor Chiuariu

Ion Ariton

Florin Constantinescu

Darius Valcov

Lucian Iliescu

2016

Valer Marian

Gabriel Oprea

Doina Tudor

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *