Skip to content
Politică

DNA a demarat audierile privind o megaafacere dubioasă începută de Oprescu

catavencii.ro

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a demarat audierile într-un dosar legat de o megaafacere dubioasă începută de către fostul primar general al Capitalei Sorin Oprescu, a cărei investigație a început prin controale efectuate de către Corpul de Control al actualului edil, Gabriela Firea.

Șefi ai Poliției locale București au fost chemați luni la DNA, ca să dea explicații în legătură cu dosarul „Poliția călare privată”. Ei trebuie să explice cum s-a putut ca Poliţia Locală să plătească din bani publici 1 milion de euro/an (81.000 de euro/lună) unei firme private, pentru serviciul de patrulare hipo, scrie Cetățeanul.net.

Afacerea a mers, din bani publici, începând din 2010, când 40 de bodyguarzi ai unei firme private de pază au început să umble călare, îmbrăcați în uniforme de poliție, și au început să dea amenzi contravenționale, chiar dacă legea interzice aplicarea de amenzi de către altcineva decât autoritățile publice abilitate.

În urmă cu șapte luni, contractul a fost reziliat. Cetățeanul.net a intrat în posesia dovezii că ancheta DNA privind „Poliția călare privată” se apropie de final. Astăzi este așteptat la audieri, în calitate de martor, unul dintre directorii generali adjuncți ai Poliției. Celălalt a fost deja audiat pe 12 octombrie. Surse din cadrul Primărie Capitalei ne-au spus că DNA i-ar considera suspecți în acest caz pe directorul de la „achiziții” și șeful Serviciului juridic, dar se așteaptă ca cercul acestora să se extindă.

DNA a deschis un dosar cu privire la această afacere din 2014, iar ancheta se apropie de final. Dovadă stă adresa către o bucureșteancă prin care DNA o întreabă dacă dorește să se constituie parte civilă după ce a fost amendată ilegal, în 2011, de „angajați ai unei societăți cu răspundere limitată care desfășurau activități specifice Poliției Locale în temeiul unor contracte de prestări servicii, nelegal încheiate între Poliția locală București și societatea comercială respectivă”.

Găsiți mai multe AICI, inclusiv documente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *