Skip to content
Politică

DNA a luat in vizor USR. Claudiu Năsui îi „mulţumeşte” lui Mirel Palada EXCLUSIV

PSnews

DNA anchetează finanţarea USR-ului în timpul campaniilor electorale pentru alegerile locale şi parlamentare din 2016.

Procurorii DNA au cerut Autorităţii Electorale Permanente documentele referitoare la modul în care şi-a finanţat USR campaniile electorale. Anterior, inspectorii financiari de la AEP au verificat şi ei o parte dintre sumele primite în campania electorală de către USR, mai ales după ce Autoritatea a decis să nu ramburseze acestei formaţiuni toţi banii folosiţi în campanii pe motiv că sunt probleme cu unele dintre donaţii.

Useriştii nu-şi fac însă probleme. Spun că finanţările primite în campaniile electorale sunt în perfecta regulă, fapt constatat deja în instanţă, şi pun reluarea subiectului pe seama antipatiei pe care le-o poartă Mirel Palada, un fost consilier al premierului Ponta. Acelaşi Palada care de altfel s-a şi luat la bătaie în direct, în studioul B1, cu senatorul USR Mihai Goţiu.

Din câte ştim, este o plângere care a fost făcută de domnul Palada şi toate lucrurile sunt referitoare la modul în care s-au încasat donaţiile de către USR, adică prin card. Specificul partidului acestuia a fost că nu a primit câteva donaţii foarte mari de la câteva persoane ci multe donaţii de la foarte mulţi oameni, prin card. Este cel mai identificabil mod de a dona bani, de a transmite bani. Cardurile sunt nominale, este cineva care este titular şi imedait vezi, prin bancă, de unde au plecat banii. Cu toate acestea, AEP a zis, cu peste un an în urmă, că de fapt noi nu am primit banii de la oameni ci de la procesatorul de plăţi – ceea ce este o prostie. Eu dacă vă trimit dumneavoastră bani prin bancă, nu puteţi să ziceţi că v-a dat banca bani. Ziceţi că v-am dat eu banii pentru că aşa e corect. AEP a zis însă că intermediarul ne-a dat banii, când intermediarul era doar procesatorul de plăţi. Toate aceste lucruri au şi fost tranşate în instanţă, pentru că noi ne-am judecat cu ei şi am câştigat- Acum pur şi simplu mai reîncepe o fază, care e ca urmare a plângerii domnului Palada, dar noi nu avem absolut nicio problemă. Avem cea mai transparentă finanţare cu putinţă. Nu am fost finanţaţi cu valiza ci prin bancă, cu carduri. Mai mult de atât, în ziua de azi, e greu să-mi imaginez că se poate”, a precizat liderul grupului deputaţilor USR, Claudiu Năsui, pentru PSnews.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *