Skip to content
Politică

DNA a trimis în judecată un colonel din STS acuzat de luare de mită

 

Direcția Națională Anticorupție a trimis în judecată un colonel din STS, care a fost acuzat de trafic de influență. Este vorba despre Ștefan Enache, ofiter activ cu gradul militar de colonel in STS si fost consilier in cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Acesta fusese retinut pe 15 decembrie, dupa organizarea unui flagrant, iar procurorii propun judecarea lui, de catre Tribunalul Militar Bucuresti, in stare de arest preventiv, informează hotnews.ro.

Potrivit ordonantei procurorilor militari, la data de 08 decembrie 2015, Enache Stefan a pretins de la o persoana o suma de peste 10.000 euro, in scopul de interveni pe langa directorul Regiei Autonome – Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat, asupra caruia a dat asigurari ca are influenta, pentru ca acesta din urma sa le asigure celor doi adjudecarea, la o licitatie, a unui imobil din municipiul Bucuresti, la un pret mult subevaluat.

Imobilul astfel achizitionat urma sa fie valorificat ulterior, iar profitul sa fie impartit intre colonel si persoana respectiva.

Conform DNA, in ziua de 14 decembrie 2015, inculpatul Enache Stefan a primit efectiv suma de 30.000 euro, de la un intermediar, indicat pentru a asigura achizitionarea a doua imobile, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *