Skip to content
Politică

DNA, acțiune în masă în privința fostei conduceri ADP Sector 1

huff.ro

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA)  au dispus vineri efectuarea urmăririi penale pentru mai multe persoane ce au făcut parte din conducerea Administrației Domeniului Public (ADP) Sector 1.

Este vorba despre Bechir Lucian, fost șef al Serviciului Achiziții din cardul ADP Sector 1,  , Milea Eugen, fost director general al ADP Sector 1, , Andronie Daniel,  fost șef al Serviciului Juridic al ADP Sector 1, Mihalache Anca, inspector în cadrul Serviciului de Achiziții al ADP Sector 1 și Ocnaru Gabriel, inspector în cadrul Serviciului de Achiziții al ADP Sector 1, conform unui comunicat al DNA remis PSnews.ro.

CITIȚI ȘI DNA A DAT IAMA-N PRIMĂRIA SECTORULUI 1.OAMENII LUI TUDORACHE SUSȚIN CĂ NU ȘTIU NIMIC

Pentru toți cei menționați mai sus, DNA a dispus efectuarea urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu. Funcționarii ar fi cheltuit în perioada 2009-2018 suma de aproximativ 535.347.970 lei, din care 80.500.280 lei a fost cheltuită cu încălcarea dispozițiilor legale. Astfel, a fost creat un prejudiciu de aceeași valoare pentru ADP Sector 1 și au fost obținute foloase necuvenite de către firmele contractante.

Banii ar fi fost cheltuiți pe întreținerea și amenajarea spațiilor verzi, furnizarea și  montarea de garduri metalice, reparații, întreținere și recondiționarea echipamentelor de joacă, achiziția de mobilier urban  (bănci, mese de gunoi, mese de șah, etc).

Astfel, pentru achiziția bunurilor și serviciilor menționate mai sus, conducerea ADP Sector ar fi supraestimat valoarea, permițând ca firmele contractante să practice prețuri exagerate. Pentru plantele ornamentale ar fi existat adaosuri comerciale între 180% și 340% în timp ce  pentru lucrările de întreținere prețurile au depășit și de 17 ori valoarea de piață.

Suspecților le-a fost adusă la cunoștință calitatea procesuală, conform comunicatului DNA.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *