Skip to content
Politică

DNA a ajuns şi la Tăriceanu: este chemat la audieri

Tariceanu este citat ca martor la DNA Brasov, in dosarul retrocedarilor ilegale

Preşedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu este citat ca martor la DNA Brasov pentru vineri, 15 aprilie, potrivit anuntului facut de acesta intr-un comunicat de presa, remis redacţiei.

Tăriceanu acuza faptul ca DNA a „scurs informatii” legate de aceasta audiere.

Dosarul este cel in care sunt cercetati Remus Truica si Paul al Romaniei in legatura cu retrocedarile ilegale.

Redăm mai jos comunicatul de presă:

„La invitatia DNA Brasov, maine, 15 aprilie, in conformitate cu procedura legala, ma voi prezenta la sediul institutiei in calitate de martor, in dosarul 259/p/2015. Doresc sa aduc la cunostinta presei ca, in respect pentru reglementarile legale privind confidentialitatea anchetei, nu voi face declaratii nici la sosirea si nici la plecarea din sediul DNA.

Totodata, doresc sa fac cunoscut faptul ca informatia legata de prezenta mea la DNA Brasov era cunoscuta doar de subsemnatul si de lucratorul DNA care m-a invitat telefonic. De regula, informez cu promptitudine presa despre activitatile mele de interes public, asa cum poate fi apreciata prezenta mea la DNA in calitate de martor.

De aceasta data, in mod premeditat, am tinut strict secreta aceasta informatie pentru a verifica daca lucratorii DNA scurg informatii confidentiale catre presa. Cu putina vreme in urma, am fost contactat din lumea presei cu intrebarea: ‘Este adevarat ca ati fost invitat la DNA Brasov?’.

Q.E.D., asa ca am hotarat sa dau publicitatii acest comunicat.”, se arată în documentul citat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *