Skip to content
Puterea Știrilor Video

DNA anchetează achizițiile de vaccinuri din 2021, susține Nelu Tătaru. În 2021, miniștrii Sănătății au fost Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă

Inquam Photos/Alexandru Busca

Invitat în studioul Puterea Știrilor, fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru a explicat că ancheta DNA privind achiziția de vaccinuri anti-COVID în România vizează contractele din acest an, și nu pe cele din 2020, perioada în care a deținut portofoliul de la Sănătate. În 2021, miniștri la Sănătate au fost Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, ambii de la USR PLUS.

„Nu am cunoștințe din Ministerul Sănătății, dar din informațiile pe care le avem, într-adevăr au fost niște sesizări legate de achiziția de vaccinuri și am înțeles că sunt cercetări. Mai multe nu pot spune. Achizițiile s-au făcut în 2021, în acest an”, a explicat Nelu Tătaru.

În 2021, miniștri la Sănătate au fost Vlad Voiculescu (decembrie 2020 – aprilie 2021) și Ioana Mihăilă (aprilie 2021 – septembrie 2021).

Direcția Națională Anticorupție a solicitat Ministerului Sănătății documente și înscrisuri care stau la baza derulării contractelor de vaccin anti COVID-19, precum și informații privind modalitatea de utilizare a dozelor, în data de 15 septembrie, au precizat marți reprezentanții Ministerului Sănătății, pentru HotNews.ro. Nu este clar dacă vreun oficial al Ministerului Sănătății a fost chemat la DNA în acest caz.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) anunţă că a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect modalitatea de achiziţionare a dozelor de vaccinuri anti-COVID19, de la declanşarea pandemiei până în prezent. Urmărirea penală se face in rem, în acest moment, nicio persoană neavând calitatea de suspect sau inculpat.

„Pe rolul DNA a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect modalitatea de achiziţionare a dozelor de vaccinuri anti-COVID19, de la declanşarea pandemiei până în prezent. Urmărirea penală se desfăşoară cu privire la faptă (“in rem”), respectiv abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul. Prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat”, a precizat, marţi, DNA.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *