Skip to content
" "
Alegeri Politică

DNA anchetează obstrucționarea votului din diaspora. Mii de oameni n-au apucat să voteze, deși au stat și 8 ore la coadă

Fanatik.ro
" "

Haosul organizatoric din diaspora la votul din 26 mai este subiectul unei anchete declanșate de Direcția Națională Anticorupție (DNA), susține jurnalistul de investigație Attila Biro.

”Am întrebat zilele trecute Parchetul General dacă are în lucru (urmărire penală in rem/ adică dacă e investigată o faptă penală și nu neaparat un cetățean) vreun dosar în legatură cu obstrucționarea votului din diaspora (alegerile din 26 mai 2019). Azi am primit raspuns că au un dosar pe tema asta pe care l-au trimis la DNA.
Asta înseamnă că, teoretic, la un moment dat vom afla ce nu a mers bine în legatură cu procedura de vot din diaspora. Nu înseamnă că automat va exista și o învinuire a cuiva sau vreo sentință penală în final”, a scris ziaristul pe contul său de Facebook.

" "

Românii din diaspora au stat la cozi uriaşe pentru a vota la alegerile europarlamentare și referendumul pe justiție, mii de oameni nereușind să voteze. Biroul Electoral Central a refuzat să prelungească votul în diaspora după ora locală 21:00, deși au fost mai multe solicitări în acest sens.

Cele mai mari cozi au fost la secţiile din Italia, Spania, Germania, Marea Britanie şi Belgia. Biroul Electoral Central a anunțat însă că nu poate fi prelungit votul din diaspora după ora 21:00 (locală).

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *