Skip to content
Politică

DNA ar putea lovi la vârful PNL. Percheziții la primăria condusă de un important lider PNL. Și un senator liberal ar putea fi vizat procurori

Un important primar PNL a fost astăzi ”vizitat” de procurorii DNA.

DNA a descins  marți la sediul primăriei conduse de unul din vicepreședinții PNL, fiind vizate potențiale acte de corupție, din perioada 2012-13.

Procurori și polițiști ai serviciului teritorial Timișoara fiind în acest moment la cabinetul primarului Nicolae Robu., potrivit pressalert.ro.

Șeful serviciului teritorial Timișoara al DNA, Tamaș Schiffbeck a confirmat pentru press faptul că „este vorba de o anchetă în curs, se ridică documente. Parțial este vorba și despre constatările Curții de Conturi. Nu vă pot spune mai mult”, precizează aceeași sursă.

Curtea de Conturi a găsit o serie de nereguli, susținând că în multe cazuri sunt suspiciuni de corupție. În cazul contractului încheiat de Primăria Timișoara cu firma Tradecomia, Curtea de Conturi a descoperit faptul că la rubrica utilaje și transport, prețurile plătite de municipalitatea u fost și de 10 – 11 ori mai mari decât în cazul altor contracte.

Mai mult, s-a constatat că o parte din lucrări au fost efectuate de o altă firmă subcontractantă, Wegabau, fapt ce ar fi trebuit să ducă la rezilierea contractului, lucru care nu s-a întâmplat.

“Prejudiciul foarte mare constatat de echipa de audit, în sumă de 1.017.780 lei, coroborat cu aspectele sesizate de presă, (dintre care o parte echipa de audit a constatat că se confirmă, o altă parte neputând fi verificate de auditorii publici), coroborat cu însăşi aspectele mai sus prezentate cu privire la SC Wegabau Co, au determinat echipa de audit spre a aprecia că, există indicii cu privire la săvârşirea unor fapte prin încălcarea legilor penale, sau chiar a unor posibile fapte de corupţie”, s-a arătat în raportul Curții de Conturi.

O altă afacere cu cântec legată de întreținerea spațiilor verzi este contractul încheiat cu Rogera SRL aparține familiei lui Răzvan Anheliuc, lider la TNL Timiș și șef de cabinet al senatorului liberal Ben-Oni Ardelean, firma câștigând contractul de întreținere a spațiilor verzi pentru trei din cele patru zone din Timișoara pentru un an, începând din septembrie 2013.

Informațiile apărute ulterior au dezvăluit faptul că firma Rogera a fost declarată câștigătoare, deși a venit cu o ofertă în care unele prețuri erau mult subevaluate pentru a avea o ofertă „avantajoasă” – bancă de fier forjat la 15 lei sau o trandafiri altoiţi la 3 lei bucata. Curtea de Conturi a constatat că „din valoarea totală facturată de SC Rogera SRL în sumă de 4.592.683,33 lei, suma de 2.837.343 lei reprezintă valoarea prejudiciului estimat de auditori, ceea ce înseamnă că, un procent de aproximativ 60 % din valoarea totală a facturilor emise de SC Rogera SRL, a fost facturată în mod nejustificat şi nelegal, fapt ce a condus la prejudicierea bugetului UATM Timişoara cu suma respectivă”, dezvăluie pressalert.ro.

În ambele cazuri, primarul Nicolae Robu a considerat că verificările Curţii de Conturi sunt „un demers pur de poliţie politică” şi că s-a acţionat „la comanda PSD”, mai informează aceeași sursă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *