DNA cere arestarea procuroarei care l-a apărat pe Voiculescu

Procurorii DNA au solicitat, joi dimineață, arestarea procuroarei Angela Nicolae, acuzată pentru luare de mită în dosarul „Mafia Cărnii” şi aflată, totodată, sub control judiciar. Procurorii DNA susţin că în perioada în care a fost pusă în libertate, judecătoarea nu a respectat măsurile impuse de instanță.

Angela Nicolae este un fost procuror șef din cadrul Parchetului General al României, care a sărit public să îl apere pe Dan Voiculescu, înainte ca acesta să fie condamnat în dosarul ICA.

Prin intermediul unei scrisori publicată de jurnaliștii de la luju.ro, Angela Nicolae dezvăluia că știe ce înseamnă ”instrumentul represiv al DNA”.
„Stimate domnule profesor Dan Voiculescu,
Vă scriu această scrisoare nu în calitate de fost magistrat, de fost procuror-şef de 18 ani, la Parchetul General, dar vă scriu în primul rând ca om, ca cetăţean al acestei ţări distrusă de ciuma băsistă, care a simţit nevoia să-şi exprime sincer şi liber gândurile şi sentimentele.

Am trecut şi eu printr-o situaţie similară când sistemul băsist prin instrumentul său cel mai represiv, DNA, m-a executat după o carieră de 35 de ani şi o activitate impecabilă”, transmite aceasta.

Angela Eugenia Nicolae se afla sub control judiciar, ea fiind acuzată de luare de mită de la mai mulți oameni de afaceri, cărora le-ar fi promis că poate interveni pe lângă judecători ai CEDO și alte instanțe, pentru ca respectivele persoane să primească sentințe favorabile, potrivit B1 TV.

Însă, potrivit procurorilor DNA, în perioada în care ar fi fost pusă în libertate, judecătoarea nu a respectat măsurile impuse de instanță, așa că este cerută aresta acesteia.

Angela Nicolae a fost arestată preventiv în dosarul “Mafia Cărnii”, în noiembrie 2013, alături de fiul ei, avocat, deoarece a oferit protecţie în dosare penale contra-cost.
În  dosarul „Mafia Cărnii” sunt implicate peste 100 de firme, acuzate de evaziune fiscală de peste 70 de milioane de euro.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: