Skip to content
Politică

DNA cere condamnarea la închisoare cu executare pentru fostul primar Sorin Oprescu

Procesul fostului primar general Sorin Oprescu se aproapie de final, iar la termenul de luni, procurorul DNA a cerut condamnarea la o pedeapsă cu executare, scrie b1.ro.

Vă solicităm să aveți în vedere că nu a recunoscut infracțiunile. Cerem închisoare cu executare și lăsăm la aprecierea instanței limitele pedepsei”, a arătat procurorul în fața judecătorilor, conform ziare.com.

În plus, procurorul a cerut și confiscarea unor bunuri deținute de Sorin Oprescu, în comun cu partenera sa, Adriana Nica.

Noi apreciem că nicio sumă de bani găsită în conturile Adrianei Nica nu a fost dovedită. Avea un salariu de circa 4.000 de lei, aproximativ 1.000 de euro pe lună. Inclusiv imobilul cumpărat în Herăstrău a fost cumpărat din mită„, a susținut procurorul.

Fostul primar al Capitalei este judecat în acest dosar, alături de alti 8 inculpați, pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu și constituire a unui grup infracțional organizat.

O decizie în acest caz ar trebui luată până la 1 iunie doarece magistratul care judecă dosarul, Iosefina Pârvu de la Tribunalul București, se pensionează la această dată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *