PSnews

Recent

DNA cere Inspecției Judiciare să intervină în cazul Daniel Dragomir

huff.ro

Condcerea DNA a cerut Inspecței Judiciare să  efectueze verificări cu privire la situaţia constatată în legătură cu afirmațiile fostului ofițer SRI Daniel Dragomir, acesta fiind acuzat de lansarea în spațiul public a unor afirmații calomnioase și denigratoare.

Luni, 11 septembrie, Dragomir a afirmat în direct la RomâniaTV că rechizitoriile din dosarele DNA nu aparț9neau în multe cazuri procurorilor anticorupție și erau opera ofițerilor SRI, oamenilor din subordinea Laurei Codruța Kovesi revenindu-le doar sarcina de a le semna.

Bravii procurori DNA le luau, le contrasemnau şi le trimiteau la instanţă în speranţa că onor câmpul tactic se va ocupa în continuare asigurând culoarele necesare pentru obţinerea condamnării individului”, a povestit în emisiune Dragomir, fost adjunct al lui Florian Codlea.

„Sesizarea Inspecţiei Judiciare are în vedere următoarele: afirmațiile sunt calomnioase şi denigratoare, sunt făcute de o persoană care în prezent este inculpată, judecată în apel de către Curtea de Apel București, au potențial de a submina autoritatea judecătorească şi de a pune în discuţie deontologia profesională a magistraţilor;

-afirmaţiile au un impact major asupra opiniei publice, fiind de natură să aducă atingere independenţei sistemului judiciar;

-afirmaţiile creează dubii greu de înlăturat cu privire la independenţa magistraţilor, acreditând ideea că activitatea procurorilor implicaţi în înfăptuirea procesului judiciar se desfăşoară cu încălcarea principiului consacrat de art. 2 din Codul de procedură penală, conform căruia procesul penal se desfăşoară conform dispoziţiilor prevăzute de lege”, arată DNA într-un comunicat de presă remis redacției PSNews.ro.

Fostul ofițer SRI a menționat și faptul că în rândul judecătorilor și procurorilor ar exista ofițeri acoperiți, iar sarcina personalului SRI desemnat să colaboreze cu DNA era să ușureze preluarea dosarelor de corupție de către anumite instanțe pentru a facilita condamnarea inculpaților.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi