Skip to content
Politică

DNA cere pedepse cu executare in cazul Microsoft

Omul de afaceri Dorin Cocoş şi Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani, au ajuns miercuri în faţa instanţei de judecată, pentru noi audieri în dosarul Microsoft.

În acest caz, DNA cere pedepse cu executare pentru cei implicați, potrivit antena3.ro.

În afară de Pinalti, toţi ceilalţi inculpaţi şi-au recunoscut faptele, aşa că pot beneficia de o reducere cu o treime a pedepsei în cazul unei condamnări.

În rechizitoriul întocmit de procurorii DNA se arată că, în perioada 2004 – 2010, Dorin Cocoş ar fi primit 9.000.000 de euro pentru a garanta încheierea contractului de licenţiere Microsoft.

Pe 15 iunie 2015, lotul Microsoft a scăpat de arestul la domiciliu. Cocoş, Nicolae Dumitru, Gabriel Sandu şi Gheorghe Ştefan, sub control judiciar

În dosarul „Microsoft”, oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru şi primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Gabriel Sandu, ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, de luare de mită şi spălare de bani.

Dorin Cocoş ar fi pretins şi primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului şi vicepreşedinte PDL, să asigure firmelor susţinute de Florică încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Cocoş ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziţionarea dreptului de utilizare a licenţelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro ar fi ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

În acest dosar sunt vizaţi şi alţi opt foşti miniştri: senatorii Şerban Mihăilescu şi Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu şi Adriana Ţicău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *