Skip to content
Politică

DNA contraatacă: Mircea Băsescu riscă să rămână în spatele gratiilor

rtv.net

Tribunalul Constanța va judeca pe 4 septembrie contestația procurorilor DNA împotriva deciziei de eliberare condiționată din penitenciar a lui Mircea Băsescu, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență. Decizia instanței va fi definitivă. Pe 19 iulie, Judecătoria Medgidia a admis cererea fratelui fostului presedinte Traian Basescu, Mircea Basescu, de eliberare condiționată. Sentința a fost contestată de procurorii anticorupție la Tribunalul Constanța.

Cererea judecată pe 19 iulie a fost a treia solicitare de eliberare condiționată depusă de Mircea Băsescu, în cazurile anterioare deciziile similare ale judecătorilor de la Medgidia fiind atacate de procurorii DNA, care au avut câștig de cauză în instanța superioară, potrivit Hotnews.

 

Mircea Băsescu a executat un an din cei patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență în favoarea interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. În iunie 2016, judecătorii Curții de Apel Constanța l-au condamnat pe Mircea Băsescu la 4 ani de închisoare cu executare, într-o cauză în care sunt implicați membri ai familiei lui Bercea Mondial, potrivit sursei citate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *