Skip to content
Societate

DNA: Director din Ministerul Educației, arestat după ce ar fi primit mită câteva sute de mii de euro cu care și-a cumpărat case și mașini de lux

DNA Facebook/DNA

Directorul Unității de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Rețelei Școlare și Universitare din subordinea Ministerului Educației, Horia Palmer-Hîrtopanu, a fost arestat preventiv, după ce fusese reținut de DNA pentru luare de mită și spălare de bani, relatează Hotnews. Potrivit procurorilor, el ar fi primit mită câteva sute de mii de euro de la administratorul unei firme, în schimbul atribuirii și pentru derularea unor contracte de lucrări legate de construirea unor grădinițe.

„În perioada 2017-2020, în calitate de director al structurii menționate, Horia Palmer-Hîrtopanu ar fi cerut și ar fi primit sume de bani și alte foloase necuvenite în valoare totală de aproximativ 340.000 de euro și 18.749 de lei de la administratorul unei firme, coinculpat, în schimbul atribuirii și pentru derularea în bune condiții a unor contracte de lucrări legate de construirea unor grădinițe în cadrul Proiectului privind Reforma Educației Timpurii în România.

O parte a foloaselor primite ca mită de Palmer-Hîrtopanu ar fi constat în lucrări de forare a unui puț și de construire a instalației de alimentare cu apă, care au fost executate în curtea locuinței sale situate într-un oraș din imediata vecinătate a Capitalei.

De asemenea, în perioada 2016-aprilie 2021, el ar fi obținut sume de bani consistente ca urmare a săvârșirii unor infracțiuni de corupție, din care, prin diverse operațiuni bancare, ar fi inserat în circuitul financiar legal sumele de aproximativ 179.676 euro și 191.900 lei, folosite pentru a achiziționa diferite bunuri (două imobile și două autoturisme de lux), unele pe numele unor persoane apropiate. Aceasta, pentru a ascunde și disimula originea ilicită a sumelor de bani cu care au fost achiziționate, precum și a titularului dreptului de proprietate asupra acestora”, arată DNA într-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *