Skip to content
Politică

DNA îl acuză pe Ciprian Dobre (PNL) de o presupusă mită luată acum 8 ani

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) îl acuză pe PNL-istul Ciprian Dobre (preşedintele Consiliului Judeţean Mureş) de o presupusă mită luată acum 8 ani, pe vremea când era prefect al judeţului.

Redăm mai jos comunicatul DNA trimis, miercuri, PSnews.ro:

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus extinderea şi efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul

         
         DOBRE CIPRIAN MINODOR, la data faptelor prefect al județului Mureș, în prezent președinte al Consiliului Județean Mureș, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:

          – luare de mită, 

          – spălare de bani,

          – folosirea influenţei ori autorității în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite,

 

          În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

 

          În perioada 30.11.2006 – 27.09.2007, Consiliului Local al municipiul Tîrgu Mureș a emis un număr de 5 hotărâri care vizau, în esență, concesiuni de terenuri, aprobarea prețului de achiziție al unui teren situat în municipiul Tîrgu Mureș, aprobarea unui studiu de fezabilitate, toate fiind aprobate pentru a sprijini interesele unui om de afaceri.

          În același context, la data de 23 aprilie 2008, suspectul Dobre Ciprian Minodor, în calitate de prefect al județului Mureș, care avea obligația de a verifica și, după caz, de a ataca hotărârile Consiliului Local neconforme prevederilor legale, a primit de la omul de afaceri suma de 120.000 lei, într-un cont personal deschis în mod expres pentru astfel de “încasări”.

          Din suma astfel  încasată, suspectul a retras în numerar 23.389 lei, iar o tranșă de 40.000 lei a fost direcționată, către o asociație care avea sediul la aceeași adresă unde  funcționau firmele controlate de omul de afaceri.

          La data de 16 iunie 2009, suspectul Dobre Ciprian Minodor a inserat în declarația de avere faptul că a primit suma de 120.000 lei cu titlu de „donație”, în condițiile în care, acest aspect trebuia menționat într-un document similar întocmit anterior.

          Începând cu  anul 2008, suspectul Dobre Ciprian Minodor, în calitate de prefect și președinte al organizației județene a unei formațiuni politice, și-a folosit influența și autoritatea conferite de funcțiile publice și politice deținute, în vederea obținerii de sume de bani pentru a fi folosite atât în interes personal cat și în vederea finanțării campaniilor electorale.

 

          Suspectului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

 

         Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *