Skip to content
Politică

UPDATE Reacția fostului primar/ DNA „îl vizitează” din nou pe un important primar liberal

Direcția Națională Anticorupție „îl vizitează” din nou pe unul dintre cei mai importanți primari ai Partidului Național Liberal. În această dimineață, DNA face percheziții la Primăria Timișoara, potrivit opiniatimisoarei.ro.

Procurorii sositi de la Bucuresti vor sa vada dosarele prin care s-au restituit case in baza legii 112/1995.

Printre beneficiarii acestei legi se numara magistrati, procurori, politisti, dar si mai multe familii de rromi care au pus mana pe mai multe case pe de bulevardul C.D. Loga din Timisoara.

Unul din numele grele care au beneficiat de o astfel de locuinta este Vasile Bic, actualul prim-procuror al Tribunalului Timis. Acesta si-ar fi cumparat locuinta cu patru camere si dependinte cu incredibila suma de 85 de milioane de lei vechi, adica 8.500 de lei noi. Pentru aceasta ar fi platit un avans de 24,5 milioane de lei vechi, apoi o rata lunară de 962 de lei vechi. Achizitia locuintei de catre prim-procurorul Tribunalului Timis a mai fost anchetata, insa dosarul fusese clasat.

De asemenea, este stiut faptul ca rromii au pus mana pe locuinte prin fel de fel de legalitati si prin teroare, in timp ce autoritatile statului nu au reusit sa stopeze aceste fenomene.

Potrivit legii 112, locuintele care fusesera nationalizate de catre comunistisi aflate in proprietatea statului puteau fi vandute chiriasilor care le ocupau. Numai ca la Primaria Timisoara, comisia de aplicare a Legii 112 a emis o nota prin care se permitea vanzarea unor astfel de locuinte celor care nu erau chiriasi in momentul intrarii in vigoare a legii.

Din aceasta comisie faceau parte fostul primar al Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, fostul director al Directiei de Patrimoniu, Nicusor Miut si Liviu Barbu fostul sef al ADP.

Procurorii anticoruptie, impreuna cu primarul Nicolae Robu si viceprimarul Traian Stoia, au mers la Biroul de Evidenta a Patrimoniului din Primaria Timisoara. Angajatilor li s-a cerut sa opreasca lucrul si li s-a spus ca are loc o perchezitie. Procurorii DNA sunt insotiti si de un politist si un criminalist din cadrul IPJ Timis.

UPDATE

Fostul primar al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, a reacționat la perchezitiile făcute de DNA la primăria Timișoara.

”Nu stiu ce sa va spun, habar nu am, nu am ce declaratii sa va dau. Eu stiu ca tot ce s-a facut, s-a facut legal. Intrebati-i pe cei care sustin altceva”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Gheorghe Ciuhandu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *