Skip to content
Politică

DNA: Important oficial, prins noaptea în flagrant cu o şpagă consistentă

Un important oficial a fost reţinut, în noaptea dinspre vineri spre sâmbătă, de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), după ce a fost prins în flagrant cu o şpagă consistentă.

Potrivit unui comunicat al DNA emis sâmbătă, procurorii de la Constanţa „au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pe o durată de 24 ore, începând de la data de 24.10.2015, ora 02:07, până la data de 25.10.2015, ora 02:07, a inculpatei HERGHELEGIU GABRIELA, șef al Serviciului de Achiziții Publice din cadrul Primăriei Medgidia, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență”.

„Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date și probe potrivit cărora:

În toamna anului 2013, inculpata Herghelegiu Gabriela, în calitatea sa de șef al Serviciului de Achiziții Publice din cadrul Primăriei Medgidia, a pretins de la un om de afaceri (denunțător în cauză) 140.000 lei din valoarea totală a unui proiect de execuție lucrări evaluat la suma de 7.000.000 lei, reprezentând un procent de 2% din contravaloarea facturilor ce urmau a fi încasate de o asociere de firme, reprezentată de către denunțător.

În schimbul banilor pretinși, inculpata a lăsat să se înțeleagă că are influență asupra unor funcționari publici din cadrul Primăriei Medgidia cu competență în atribuirea contractului respectiv, finanțat din fonduri europene, că îi poate determina pe aceștia să atribuie proiectul în cauză asocierii comerciale reprezentate de omul de afaceri și de asemenea că se va asigura de buna derulare a contractului atribuit fără întârzieri la plată.

La data de 23 octombrie 2015, inculpata a primit de la aceeași persoană suma de 10.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Din suma pretinsă, inculpata Herghelegiu Gabriela a încasat până în prezent suma de 66.000 lei.

 

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

 

Inculpatei Herghelegiu Gabriela i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând ca, la data de 24 octombrie 2015, să fie prezentată Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *