Skip to content
Politică

DNA încasează o uriașă lovitură de imagine. Un dosar celebru s-a încheiat cu achitarea tuturor inculpaților

Dosar cu răsunet, acuzaţii bombă, reţineri în aeroport, procese timp de opt ani şi….o achitare la fel de răsunătoare. Este vorba de cei 18 vameşi de la Aeroportul Otopeni, reţinuţi în 2006 pentru luare de mită, au fost achitaţi definitiv, informează B1.ro.

Decizia a fost luată de Curtea de Apel Ploieşti şi asta pentru că procuroii nu au putut susţine cu probe toate acuzaţiile. Un dosar greu instrumentat de nimeni altul decât fostul şef al DNA Bucureşti, Eugen Stoina. Şi nu este singurul caz în care DNA nu reuşeşte să convingă instanţele de judecată.

Pe lista eşecurilor se mai află şi nume răsunătoare precum Mazăre sau Toni Greblă.

Povestea începe în 2006, atunci când o treime din angajaţii Biroului vamal al Aeroportului Henri Coandă a ajuns la sediul DNA, după o acţiune de amploare.

Un dosar al procurorilor ce a blocat practic activitatea în vama aeroportului, iar pentru a face faţă, conducerea instituţiei a apelat la angajaţii altor puncte vamale.

Ulterior, 17 din cei 18 angajaţi au primit ordonanţe de reţinere, iar mai târziu mandate de arestare. Acuzaţiile erau grave: în perioada decembrie 2005 – septembrie 2006, acuzaţii au primit şpăgi în mod repetat pentru a urgenta procedura de vămuire a mărfurilor. Un dosar greu aşadar, instrumentat de procurorul Eugen Stoina, ce deţinea la acea dată funcţia de procuror şef în cadrul DNA. Ulterior urca şi mai mult în ierarhie, fiind numit în 2009, şeful DNA Bucureşti. Între timp, dosarul vameşilor era trimis în judecată, iar Direcţia Naţională Anticorupţie se aştepta la un rezultat bun mai ales că folosise şi investigatori sub acoperire, mai notează b1.ro.

În total, în dosar erau vizate peste 8.100 de fapte de corupţie, mai informează sursa citată.

În urmă cu câteva zile a venit însă decizia definitivă. Curtea de Apel Ploieşti a hotărât achitarea tuturor inculpaţilor din dosar. Adică 8 ani de procese, dar fără probe suficiente.

Trebuie reamintim că cei de la DNA au primit două mari lovituri de imagine în momentul în care judecătorii au desființat probele existente împotriva lui Radu Mazăre sau Toni Greblă și au decis anchetarea celor doi în libertate, deși procurorii ceruseră cercetarea lor în arest preventiv.

 

2 comentarii la “DNA încasează o uriașă lovitură de imagine. Un dosar celebru s-a încheiat cu achitarea tuturor inculpaților

  1. Comisiile alea juridice de prin Parlament, formate din alesii aia ridicatori de mana la comanda, or intelege ceva din asta ??? Sincer, ma indoiesc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *