Skip to content
Justitie

DNA l-a trimis în judecată pe fostul vicepreşedinte al CJ Suceava prins în flagrant când primea 40.000 de euro mită

Facebook/DNA

Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava Silviu-Cristinel Creţu, prins în flagrant în sediul instituţiei când primea 40.000 de euro, a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Anterior, el ar mai fi primit 40.000 de euro de la administratorul unei firme, promiţând că va interveni pentru derularea în bune condiţii a unui contract.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Silviu-Cristinel Creţu, la data faptelor vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, pentru luare de mită şi trafic de influenţă, scrie news.ro.

Potrivit DNA, în cursul lunii decembrie 2020, Creţu ar fi primit de la administratorul unei societăţi comerciale suma de 40.000 euro, lăsându-l să creadă că va interveni pe lângă persoanele din cadrul Consiliului Judeţean Suceava cu atribuţii de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea a două acorduri contractuale încheiate de instituţie cu o asociere la care firma omului de afaceri este parte să decurgă fără impedimente. Aceste demersuri ar fi avut loc în contextul unor neînţelegeri între autoritatea judeţeană Suceava, beneficiara proiectului, şi asocierea din care face parte firma omului de afaceri, iar contractele de lucrări vizau reabilitarea unor loturi din cadrul Proiectului regiunea nord-est axă rutieră strategică 1: Iaşi-Suceava.

Într-un context diferit, la data de 16 martie 2022, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, având atribuţii de coordonare a Direcţiei judeţene de Drumuri şi Poduri Suceava, ar i-ar fi pretins aceluiaşi om de afaceri o sumă de bani, neindividualizată, pentru desfăşurarea fără impedimente a unui acord cadru având ca obiect lucrări de reparaţii pe drumurile judeţene, pe timp de vară şi iarnă, acord încheiat de o asociere la care firma omului de afaceri era parte„, arată DNA, într-un comunicat de presă transmis vineri.

Ulterior, în 29 martie, Creţu ar fi precizat care este suma pretinsă, respectiv 40.000 de euro, bani primiţi de inculpat în 4 aprilie, când a fost prins în flagrant.

În vederea confiscării speciale, s-au dispus măsuri asiguratorii asupra unor bunuri imobile deţinute de inculpat.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Suceava cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *