Skip to content
Politică

DNA l-a trimis în judecată pe un jurnalist acuzat de şantaj. Află cum se apără acesta

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) l-a trimis în judecată pe un jurnalist acuzat de şantaj. Află cum se apără gazetarul.

Potrivit unui comunicat trimis, vineri, PSnews.ro, procurorii DNA Târgu Mureş „au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului TĂNASĂ JULIEN, jurnalist, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de șantaj”.

Anchetatorii îl acuză pe gazetar că i-ar fi cerut unui politician 3.500 de euro ca să îl promoveze în publicaţia pe care o conducea.

Citiţi AICI ce spune ziaristul în apărarea sa: DREPT LA REPLICĂ. Un jurnalist reţinut de DNA pentru şantaj arată de ce judecătorii i-au respins arestarea

Redăm mai jos restul comunicatului DNA:

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În cursul lunii martie 2016, unui viitor candidat la primăria unei comune din județul Mureș (denunțător în cauză), i s-a propus printr-un intermediar, ajutorul unui jurnalist pentru a câștiga alegerile locale din anul în curs, lucru cu care viitorul candidat a fost de acord.

Astfel, la data de 24 martie 2016, într-un restaurant din Luduș, denunțătorul s-a întâlnit cu inculpatul Tănasă Julien pe care l-a recunoscut ca fiind același jurnalist care, în urmă cu 4 ani, l-a denigrat în publicaţia sa, avantajându-l şi favorizându-l pe contracandidat să câştige acele alegeri. Inculpatul i-a dat de înţeles că, pentru ajutorul dat atunci contracandidatului ar fi primit bani, însă nu a precizat ce sumă primise de la persoana respectivă.

În același context, pentru a-i face acelaşi serviciu, inculpatul Tănasă Julien i-a cerut denunțătorului suma totală de 3.500 euro, asigurându-l totodată că va câştiga fără dubiu alegerile cu ajutorul acţiunilor sale pe care le va îndrepta împotriva celui pe care-l ajutase să devină primar în urmă cu 4 ani.

În continuare, inculpatul Tănasă Julien i-a mai spus denunţătorului că, în urmă cu 4 ani, procedase în aceeași manieră şi cu alţi candidaţi la funcţiile de primar din alte trei comune.

Ulterior, la începutul lunii aprilie 2016, jurnalistul i-a transmis denunțătorului că, în cazul în care nu îi va aduce suma de bani, redusă în urma negocierilor la 2.500 euro, va stabili o înţelegere cu contracandidatul său și va avea grijă din nou ca acesta să câștige alegerile locale. De asemenea, denunțătorul urma să fie denigrat din nou în publicaţia electorală ce urma a fi difuzată în comuna respectivă, prin prezentarea unor fapte neadevărate, ori a unora adevărate, dar cu caracter compromiţător.

La data de 11 aprilie 2016, în condiţiile stabilite la întâlnirile anterioare, denunțătorul i-a remis inculpatului Tănasă Julien suma de 2.300 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureş, cu propunerea de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *