Skip to content
Politică

DNA la PMB. Wring o trimite la colț pe Firea: Al doilea mandat ar fi un dezastru! EXCLUSIV

epochtimes-romania.com

Consilierul general Roxana Wring – președintele USR București – a acordat luni o declarație pentru PSnews.ro, în care a reacționat virulent la acuzațiile lansate de către primarul Capitalei, Gabriela Firea, la adresa opoziției din CGMB, edilul acuzându-i pe cei din PNL și USR că se ocupă în principal cu delațiuni.

Ieșirea Gabrielei Firea s-a produs după ce DNA a început o anchetă la nivelul Poliției Locale din București.

DETALII AICI: UPDATE Firea răbufnește: Cu asta se ocupă de fapt opoziția! / DNA, la Primăria Capitalei

La rândul ei, Wring a blamat-o pe Firea că, în loc să se preocupe de principalele probleme din București (trafic, spații verzi, aspectul clădirilor etc.), primarul general arată cu degetul către opoziție, chiar și acum, când PSD-ista se apropie de jumătatea mandatului edilitar. În aceeași ordine de idei, Roxana Wring a apreciat că realegerea Gabrielei Firea în 2020 „ar fi un dezastru pentru București”.

Doamna primar are o ieșire deplasată. Eu cred că dânsa nu înțelege cum funcționează instituțiile statului. Adică PMB-ul trebuie să respecte legea, iar DNA-ul să verifice dacă acest lucru se întâmplă. Nici USR, nici PNL nu au încălcat legea. La USR vă asigur; la PNL presupun că e același lucru. Nu suntem noi vinovați că subalternii dânsei încalcă legea.

De fapt, primarul Firea încearcă să mute atenția de la ceea ce se întâmplă în Primăria Municipiului București (multe lucruri grave) și să arunce vina pe opoziție. Este total scos din context!

În al doilea rând: e adevărat că PNL-ul nu întotdeauna, dar noi, USR-ul, am votat întotdeauna proiectele benefice – inclusiv pentru Spitalul Metropolitan (și am explicat de ce nu am votat când nu am votat).

Problema mare, de fapt, este că suntem aproape la jumătatea mandatului și doamna Firea încă nu a dovedit că toate aceste promisiuni au îmbunătățit calitatea vieții bucureștenilor. Deci eu zic că dânsa ar trebui să se preocupe de acest aspect, pentru că este într-adevăr grav: noi suntem aproape de jumătatea mandatului, și traficul este la fel de sufocat, fațadele imobilelor sunt în aceeași stare deplorabilă, pe trotuare nu se poate circula din cauza mașinilor, spațiile verzi dispar săptămânal… și multe alte probleme ale Bucureștiului rămân în continuare de rezolvat pentru al doilea mandat, poate. Presupun că doamna Firea vrea un al doilea mandat – ceea ce ar fi un dezastru pentru București. Deci mi se pare total deplasată afirmația dânsei.

Iar în ceea ce privește DNA-ul: DNA-ul are dreptul să investigheze. Este prima dată când văd această informație (eu nu o aveam), așa că nu știu de ce ne acuză pe noi de delațiune”, a declarat șefa USR-iștilor bucureșteni pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *