Skip to content
Politică

DNA lămurește situația: are sau nu Tăriceanu calitatea de suspect sau inculpat în vreun dosar DNA?

La solicitarea romaniatv.net, Direcția Națională Anticorupție a lămurit situația în ceea ce îl privește pe președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Astfel, DNA a precizat că șeful Senatului NU are calitatea de suspect/inculpat în nicio cauză instrumentată de DNA.

„Persoana la care faceţi referire în cererea dvs., nu are calitatea de suspect/inculpat în nicio cauză instrumentată de DNA

În legătură cu celelalte informaţii solicitate, vă comunicăm că acestea nu fac obiectul comunicării publice, în conformitate cu prevederile art.12, lit. e) din legea 544/2001″, a precizat Biroul de Informare şi Relaţii Publice al DNA pentru romaniatv.net.

Liderul PMP, Gelu Vișan, este cel care a declarat că DNA pregătește arestarea lui Călin Popescu Tăriceanu.

„Călin Popescu Tăriceanu va fi arestat. DNA pregătește arestarea lui Tăriceanu. Asta se va întâmpla peste maximum 3 săptămâni. Se pregătește o lovitură extrem de dură la adresa democrației. I se face un dosar pentru a-l scoate de la guvernare”, declara în urmă cu o săptămână Vișan.

Ulterior, Vişan a susținut că Tăriceanu urmează să fie arestat până pe 14 septembrie 2015, iar cererea de arestare va fi înaintată în sesiunea parlamentară.

„Ieri am primit ultima confirmare, care spune că până pe 14 septembrie 2015, în sesiunea parlamentară, va fi înaintată cererea de arestare în dosarul „M”, să îi spunem așa, în urma unor denunțuri ce există de cel puțin 3 luni de zile”, a mai declarat Vișan.

În același timp, liderul PMP a arătat că are informația dintr-o sursă sigură.

„O am dintr-o sursă sigură, nu mi-a spus o păsărică. Este un dosar închis de peste o lună și jumătate. Se așteaptă până în 14 septembrie. Dacă nu a mers demisia cu Ponta se va încerca doborârea Guvernului Ponta în Parlament. Este o singură problemă: de ce este blocat de o lună și jumătate dosarul? Astăzi, când eu știu de acest dosar, de ce nu a fost pusă în aplicare decizia? Asta înseamnă că mai avem un jucător pe scena politică”, a mai precizat liderul PMP.

Numele lui Călin Popescu Tăriceanu a fost vehiculat şi în Dosarul Microsoft. Potrivit unor surse judiciare, fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, ar fi depus un denunţ penal împotriva fostului premier.

„Dacă există elemente care să fie luate în considerare și cei care le au cred că sunt demne de luat în considerare, le recomand să le trimită la Direcția Națională Anticorupție. Le recomand, pentru că cred că este singura structură competentă să analizeze astfel de documente, cum vreți să le numiți. Eu alt comentariu nu am ce să fac, pentru că nu sunt dispus să intru în astfel de speculații fără niciun fel de temei”, declara Tăriceanu.

Întrebat dacă a avut vreo discuție în acest sens cu vreun procuror, Tăriceanu a negat.

„Nu. Numele meu nu știu dacă e pronunțat(…) Am primit informația legată de lansarea acestui subiect de către televiziunea Realitatea și ceea ce vă pot spune este că, fără să cunosc în amănunt situația financiară, știu că Realitatea se confruntă cu probleme financiare extrem de serioase. Lucrul acesta determină conducerea televiziunii probabil sau unii dintre jurnaliști să încerce să abordeze subiecte de factură senzațională”, a menționat președintele Senatului.

1 comentariu la “DNA lămurește situația: are sau nu Tăriceanu calitatea de suspect sau inculpat în vreun dosar DNA?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *