Skip to content
Politică

DNA lovește în fiica lui Emilian Eva. Ce acuze îi aduc procurorii

Fiica lui Emilian Eva, Madalina Bianca Eva, va trebui sa se prezinte la Parchetul Anticoruptie pentru a fi audiata in calitate de suspect in dosarul tatalui sau. Madalina Eva este acuzata de complicitate la efectuarea de operatiuni financiare incompatibile cu functia, informează luju.ro.

Astfel, la 11 zile de la data la care a fost arestat, fostul procuror DNA care a instrumentat dosarul „Telepatia” a fost informat ca fiica sa, Madalina Bianca Eva, a fost pusa sub invinuire de anchetatorii DNA in acelasi dosar in care tatal sau a fost arestat preventiv. Potrivit informatiilor pe care le avem, Madalina Eva, in varsta de 20 de ani, este suspectata de complicitate la savarsirea infractiunii prevazute la art. 12 din Legea 78/2000 respectiv efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale.

Surse judiciare au declarat pentru luju.ro ca procurorul de caz din dosarul lui Emilian Eva, Marius Gherman, a citat-o pe Madalina Bianca Eva sa se prezinte zilele urmatoare la DNA, cel mai probabil miercuri 22 iulie 2015, insotita de un avocat, pentru a fi audiata in dosarul tatalui sau, dupa ce a dobandit calitatea de suspect.

Citarea fiicei procurorului Emilian Eva la DNA vine in contextul in care de la momentul declansarii verificarilor si a efecutarii perchezitiilor domiciliare in acest dosar, locuinta oficiala a Madalinei Eva a fost calcata de procurorii DNA, existand indicii ca ar putea fi gasite dovezi privitoare la activitatea infractionala desfasurata de tatal sau.

Perchezitiile la domiciliul fiicei lui Eva, studenta la Universitatea „Al.I.Cuza” din Iasi, au la baza suspiciunea ca Madalina Eva l-ar fi ajutat pe tatal sau sa trimita in Anglia un numar de trei tablouri, in vederea valorificarii lor prin intermediul unei case de licitatii aflate pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii.
Mai exact, Madalina Eva l-ar fi ajutat pe tatal sau sa obtina certificatul de export definitiv pentru cele trei tablouri de la Directia Judeteana pentru Cultura Iasi.

Tablourile semnate de pictorul Dimitrie Berea care urmau sa fie trimise de procurorul Eva in Anglia au apartinut medicului Dan Tesloianu, acelasi pe care fauritorul rechizitoriului din „Telepatia” l-ar fi obligat sa ii cedeze cat mai multe tablouri, in contul „binelului” pe care Eva i l-a facut atunci cand a clasat un dosar care il viza, mai informează luu.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *