Skip to content
Politică

DNA lovește la vârful ACL. Lideri PDL, audiați de DNA

Nume importante de la vârful ACL sunt audiați în acest moment de procurorii DNA pentru acuzații de instigare la abuz în serviciu .

Deputatul PDL, Alin Popoviciu, Constantin Ostaficiuc, fostul șef al CJ Timiș și deputatul PDL Cornel Sămărtinean sunt vizați de o anchetă a procurorilor anticorupție.

Ancheta DNA în dosarul închirierii spațiilor din Aeroportul Internațional “Traian Vuia” Timişoara către firma Trinvest Bakery SRL a lui Cristian, verişorul deputatului PDL Alin Popoviciu, în perioada în care instituţia era condusă de Cornel Sămărtinean continuă, informează jurnaliștii de la pressalert.ro.

Deputatul PDL Cornel Sămărtinean, şi fostul director comercial al aeroportului Timișoara, Marius Mezin, sunt acuzaţi de abuz în serviciu, iar Popoviciu şi Ostaficiuc de instigare la abuz în serviciu.

Licitaţia a fost trucată, pentru cele trei spaţii participând aceleaşi firme, iar preţul de la care a început licitaţia a fost micşorat considerabil. De asemenea, tot din banii aeroportului, cel mai mare dintre spaţii a fost amenajat tot pe banii instituţiei, deşi aceasta era obligaţia chiriaşului.

Cei de la Pressalert.roro au dezvăluit că pentru spaţiul de 80 de metri pătraţi există două contracte de închiriere semnate de directorul Cornel Sămărtinean, dar cu numere de înregistrare şi clauze diferite, cel falsificat având condiţii mult mai avantajoase pentru firma controlată de Popoviciu,

Astăzi, şeful PDL Timiş, Constantin Ostaficiuc, s-a lăsat aşteptat, timp de câteva minute, de avocatul său. După ce liderul democrat-liberal a stat în frig sperând că vor ajunge şi ceilalţi doi colegi ai săi de doar să intre la DNA, a plecat doar cu avocatul. În stilul deja consacrat,

Alin Popoviciu a încercat să ascundă sosirea la DNA, intrând cu maşina în subsolul clădirii. “Nu mă ascund, dar asta e. Am cartelă de acces. Ne-au chemat pentru dosar”, a susţinut Popoviciu. Avocatul lui Cornel Sămărtinean a intrat singur în clădire. Apărătorii celor trei susţin că au fost chemaţi la DNA în legătură cu expertiza solicitată pentru stabilirea prejudiciului în acest dosar de corupţie.

3 comentarii la “DNA lovește la vârful ACL. Lideri PDL, audiați de DNA

  1. Alooooo, Alinutza…. Vreo reactie, ceva ??? Cum e cu penalii ??? Si pe unde sunt ei ??? Si cu baronii ??? Si cu povestile alea cu salvarea independentei justitiei ??? Pai cu astia in spate vrei tu sa salvezi justitia, fato ???

  2. Pai dna face jocurile in politica romaneasca. Cred ca ne intoarcem la guvernarea procurorilor si atunci e cazul de fugit repede in alta parte ca urmeaza dictatura. Pacat de revolutia din 1989

    1. Acum nu mai e bun DNA-ul lui kodrutza ,basistilor ? E buna sa aresteze doar pesedisti si penelisti, adica uselistii cu „lovitura de stat”,nu-i asa ? Daca se limita doar la uselisti ,mai plecai din tara ? Voi astia, pempistii si pedelistii DE CAND SI CUM VA PERMITETI sa va arogati dreptul suprem de a vorbi despre revolutie, voi nu sunteti comunisti, doar cealata parte a fostului FSN este???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *