Skip to content
Politică

DNA lovește puternic în PSD. Pasajul cheie din rechizitoriul procurorilor în care sunt menționați Dragnea și Ponta

Potrivit rechizitoriului procurorilor Direcției Naționale Anticorupție prin care edilul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost trimis în judecată, bunurile donate de PSD în Botoşani la inundaţiile din iulie 2010 au fost date lui Marian Vanghelie de omul de afaceri Marin Dumitru, sub formă de sponsorizări necuvenite.

„La data de 9 iulie 2010, o delegaţie a Partidului Social-Democrat (condusă de preşedintele partidului Ponta Victor-Viorel şi din care a făcut parte vicepreşedinte acestuia, Dragnea Liviu, şi inculpatul Vanghelie Marian-Daniel) a vizitat zonele afectate de inundaţiile care au avut loc la începutul lunii iulie în judeţul Botoşani, prilej cu care bunurile livrate de inculpatul Dumitru Marin au fost puse la dispoziţia populaţiei afectate; se observă faptul că sponsorizarea acordată în mod formal Primăriei Sectorului 5 a fost folosită în scopuri politice, aducând un beneficiu de imagine inculpatului Vanghelie Marian-Daniel şi a partidului din care făcea parte”, notează procurorii în documentul citat.

Aceştia mai arată că, în 2012, potrivit înţelegerii dintre Vanghelie şi Dumitru, acesta din urmă a suportat cheltuielile de renovare a sediilor PSD de la Unirii (situat lângă magazinul Cocor), Cotroceni (vila din strada Obedenaru, deţinută de societatea comercială Calex Business Grup S.R.L.) şi din zona şoseaua Alexandriei.

„Inaugurarea celui dintâi dintre aceste sedii a avut loc la data de 30 mai 2012, în prezenţa preşedintelui partidului, Ponta Victor-Viorel, a primarului general al municipiului Bucureşti, Oprescu Sorin, şi a inculpatului Vanghelie Marian-Daniel”, se mai arată în documentul citat.

Anchetatorii redau în actul transmis instanţei de judecată lista pe scurt a tuturor bunurilor, serviciilor, banilor şi a sponsorizărilor pe care Vanghelie le-a primit, în mod ilegal şi „necuvenit” de la omul de afaceri Marin Dumitru:

„1) predarea de sume bani lichizi (cea mai mare parte a foloaselor fiind astfel asigurate); 2) încheierea şi executarea unor contracte, nejustificate din punct de vedere economic, cu societăţi comerciale controlate de către inculpatul Vanghelie Marian-Daniel ori în legătură cu care acesta avea un interes personal; 3) cedarea părţilor sociale – şi, implicit, a patrimoniului – unei societăţi comerciale către persoane indicate de către inculpatul Vanghelie Marian-Daniel; 4) transferul dreptului de proprietate asupra a două vile către o persoană indicată de inculpatul Vanghelie Marian-Daniel; 5) achitarea cheltuielilor prilejuite de campaniile electorale; 6) darea de bunuri de valaorea (ceasuri); 7) încheierea de contracte de sponsorizare cu Primăria Sectorului 5 Bucureşti, în vederea susţinerii financiare a organizării unor manifestări publice aducătoare de capital electoral pentru inculpatul Vanghelie Marian-Daniel; 8) achitarea unor sume de bani unor persoane care au întocmit liste cu semnături pentru susţinerea unei candidaturi la alegerile europarlamentare; 9) suportare costurilor unor lucrări de renovare la obiective indicate de inculpatul Vanghelie Marian-Daniel; 10) suportarea costurilor de renovare la magazine aparţinând societăţii Fashion Brand management, controlată de inculpatul Vanghelie Marian-Daniel; 11) achitarea costurilor aferente unor petreceri private”.

Primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost trimis în judecată, marţi, de DNA, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, unele fapte fiind săvârşite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte. Marian Vanghelie se află în arest preventiv începând din 14 martie, informează antena3.ro.

1 comentariu la “DNA lovește puternic în PSD. Pasajul cheie din rechizitoriul procurorilor în care sunt menționați Dragnea și Ponta

  1. Sunteti nebuni? Acum si ajutorarea sinistratilor este motiv de ancheta DNA? Nici Ceausescu nu ar fi avut curajul sa faca asa ceva…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *