Skip to content
Politică

DNA nu îl lasă în pace pe baronul de Vrancea. De ce vine Oprişan în faţa instanţei

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) nu îl lasă în pace pe preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea. De ce vine Marian Oprişan în faţa instanţei.

Oprişan este aşteptat, marţi, la Curtea de Apel Cluj, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie, relatează romaniatv.net. Preşedintele CJ Vrancea este acuzat de DNA că a deturnat 1,9 milioane de dolari din fonduri de la bugetul de stat. După 9 ani de procese, politicianul a fost achitat, dar procurorii au făcut recurs.

La Curtea de Apel sunt aşteptaţi şi 12 martori care vor fi audiaţi în faţa lui Oprişan.

Pe 6 februarie 2015, Marian Oprișan a fost achitat de Judecătoria Cluj-Napoca în dosarul „Căprioara”, în care a fost acuzat de DNA de abuz în serviciu și de fals și uz de fals, dar procurorii anticorupţie au formulat apel.

În iunie 2006, DNA l-au trimis în judecată pe Oprișan pentru abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, fals și uz de fals. Procurorii l-au învinuit pe președintele CJ Vrancea pentru cheltuirea în mod nelegal a 1,9 milioane de dolari pentru balastarea a 41 de drumuri comunale, precum și pentru modul cum a fost achiziționat Complexul Turistic „Căprioara”. DNA a reținut, la momentul trimiterii în judecată, un prejudiciu de 1,5 milioane de euro în dauna Ministerului Transporturilor, Construcțiilor și Turismului (MTCT), alți circa 600.000 de euro în dauna CJ Vrancea și aproape 75.000 de euro pagubă la bugetul Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *