Skip to content
Politică

DNA nu se lasă. Dosar penal pentru nerecuperarea prejudiciului în dosarul lui Voiculescu

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) nu se lasă. Instituţia a deschis un dosar penal pentru nerecuperarea prejudiciului în dosarul în care, în 2014, a fost condamnat omul de afaceri Dan Voiculescu.

Judecătoarea Camelia Bogdan de la Curtea de Apel Bucureşti a sesizat DNA în cazul nerecuperării prejudiciului de peste 60 de milioane de euro din dosarul ICA – Dan Voiculescu. Judecătoarea este cea care alături de colegul ei de de complet, Alexandru Mihalcea, a pronunţat decizia de condamnare şi confiscare în cazul ICA / Telepatia, relatează romaniacurata.ro.

Judecătoarea urmăreşte executarea propriei sentinţe aşa cum a dispus prin verdictul din 8 august 2014. Ea este nemulţumită că magistraţii de la Tribunalul Bucureşti – instanţa de executare a deciziei definitive – au dispus verificări în strainătate doar pentru identificarea averii persoanelor fizice Dan, Camelia şi Corina Voiculescu, NU şi a averii firmelor al căror beneficiar real ar putea fi familia magnatului.

Potrivit judecătoarei Bogdan, colegii ei de la Tribunal nu au cerut autorităţilor din Cipru identificarea “bunurilor mobile, imobile, conturilor, activelor, acţiunilor” firmelor Abacus (Cyprus) Limited, Grivco SRL, Coly Secretarial Limited, Romanian-American Development Company LTD şi Crescent Commercial & Maritime (Cyprus) Limited.

În plus, Camelia Bogdan este nemulţumită că răspunsul autorităţilor din Cipru (aşa incomplet cum ar fi fost cerut) a fost comunicat de Tribunal mogulului.

Suspiciunile se adâncesc în contextul unor legături dintre Voiculescu şi familia judecătoarei Laura Andrei, preşedintele Tribunalului Bucureşti. În 2003, notarul Jean Andrei, pe atunci soţul judecătoarei Laura Andrei, a legalizat la sediul Grivco contractul de superficie prin care mogulul a dobândit drept de folosinţă a terenurilor şi clădirilor Institutului de Chimie Alimentară (ICA), privatizat apoi fraudulos. Vezi aici în format .pdf contractul de superficie.

DNA a confirmat primirea sesizării: “O adresă care conţine aspectele menţionate de dvs. în solicitare a fost primită şi înregistrată la DNA urmând a fi analizată în conformitate cu prevederile legale”, a răspuns Biroul de presă al DNA la întrebarea dacă s-a primit o sesizare privind nerecuperarea prejudiciului din dosarul lui Voiculescu.

Citiţi mai AICI ce conţine sesizarea şi motivul iniţierii ei.

1 comentariu la “DNA nu se lasă. Dosar penal pentru nerecuperarea prejudiciului în dosarul lui Voiculescu

  1. Imi pare rau ca e vorba de Voiculescu, pentru ca ce voi spune poate fi interpretat in aceasta cheie subiectiva. Dar o voi spune totusi pentru cei care se pricep. Aplicarea sentintei data de un judecator nu este in competenta judecatorului, ci a altora. Orice actiune a judecatorului in a-si urmari executarea propriei sentinte este un abuz. Un fel de actiune ilegala intr-un (alt) virtual camp tactic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *