Skip to content
Politică

DNA: Numele lui Ponta şi Dragnea apar în dosarul vicepreşedintelui CJ Satu Mare

Numele lui Victor Ponta şi Liviu Dragnea sunt menționate în referatul prin care procurorii DNA cer arestarea preventivă a lui Mircea Govor, vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare, în dosarul în care acesta este acuzat de mai multe fapt de șantaj, precum și de folosirea influenței de către o persoană care deține o funcție de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

În perioada august-octombrie 2013, Mircea Govor i-a cerut sprijin lui Liviu Dragnea, la acel moment președinte executiv al PSD, dar și lui Andrei Dolineaschi, secretar general al partidului, pentru a controla deciziile persoanelor implicate în reorganizarea ANAF, în sensul impunerii persoanelor agreate în funcțiile de interes din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Satu Mare, potrivit referatului DNA, citat de romaniatv.net.

„Astfel, în perioada august-octombrie 2013, Govor Mircea Vasile a cerut sprijin numiților Dragnea Liviu și Dolineaschi Andrei (…) în sensul de a controla deciziile persoanelor implicate în reorganizarea ANAF, pentru impunerea persoanelor agreate în funcțiile de interes din cadrul AJFP Satu Mare. În același timp, Govor Mircea Vasile a acționat în același scop și în mod direct sau prin intermediul numitului Dolineaschi Andrei pe lângă Diaconu Gelu și Tunaru Florin, președintele, respectiv vicepreședintele ANAF, dar și pe lângă directorul general al DGFP Cluj, Costin Mihai, aceștia având atribuții de serviciu pe linia nominalizării/delegării/împuternicirii persoanelor cu funcții de conducere în cadrul structurilor teritoriale subordonate”, notează DNA.

Conform procurorilor, după ce președintele ANAF a emis mai multe ordine de numiri provizorii în funcții de conducere în sensul dorit de Mircea Govor și apropiații săi, liberalii Ovidiu Silaghi și Adrian Ștef, președinte al Consiliului Județean Satu Mare, s-au arătat nemulțumiți de modul de distribuire a funcțiilor.

„Acest lucru a produs nemulțumirea lui Adrian Ștef și a numitului Silaghi Ovidiu, președintele PNL Satu Mare, deoarece PNL nu deținea niciunul dintre posturile de conducere pe inspecție fiscală, în ciuda faptului că Mircea Govor a recunoscut că „de aia controlul s-a împărțit în două, ca unul să meargă la ei, unul la noi”, adică cele două posturi să fie împărțite între PSD și PNL”, se arată în document.

La data de 7 august 2013, Mircea Govor are o discuție în contradictoriu cu Adrian Ștef, din care se desprinde concluzia că posturile vacante din organigrama AJFP Satu Mare urmează a fi ocupate doar în urma unor negocieri purtate între liderii politici ai PSD și PNL, neavând importanță criteriul profesional:

„Domn (Ștef Adrian) : — Da !

GOVOR MIRCEA VASILE :— Măi Adi !

Domn : — Da.

GOVOR MIRCEA VASILE :— Io am circul de pe lume aici măi !

Domn : — Na, ce s-o întâmplat ?

GOVOR MIRCEA VASILE :— Păi da’ astea nu-s măi, acesta, în primul rând acesta pe care l-ai pus tu la Negrești îi de la PDL și măi, îți spun io…

Domn : — Măi !

GOVOR MIRCEA VASILE :— Na bun, acuma Adi, îți spun ceva, toți îmi sar în cap, toată lumea îmi sare în cap de acolo…

Domn : — Mircea, ascultă-mă te rog frumos.

GOVOR MIRCEA VASILE :— Da.

Domn : — Te rog frumos ascultă-mă.

GOVOR MIRCEA VASILE :— Da.

Domn : — Deci, numirile astea, numirile astea care noi le facem….

GOVOR MIRCEA VASILE : — Adi, nu-i așa, că astea locuri cheie, dă-le dracului (…) că acum oamenii ăștia știu…

Domn : — Stai măi un pic atuncia, te rog nu mă suna de față cu oamenii ! Dacă vrei discutăm noi separat chestiunea asta.

GOVOR MIRCEA VASILE :— Nu-i bai, io opresc, io sun la București și opresc numirile.

Domn : — Na oprește, oprește cum vrei tu, asta este, n-am ce să fac, dacă tu discuți cu oamenii mei pe care io îi fac și io îi pun, tu îi oprești, io n-am discutat niciodată, nici o propunere de a ta.

GOVOR MIRCEA VASILE :— Na bine Adi, îi vorba, știi ce spun ăștia, de ce luați de la PDL măi, ne-o (…) într-una și acum îi luați voi și îi faceți PNL…

Domn : — Mircea, ascultă-mă te rog frumos, dacă vrei să discutăm nu discuta cu mine îi ședință… te rog frumos.

GOVOR MIRCEA VASILE :— Da’ unde ești acum ?

Domn : — Îs la birou, da’ n-am discutat niciodată nici o numire de a ta, nici un nume nu l-am discutat.

GOVOR MIRCEA VASILE :— Da Adi, Adi, stai un pic, că și asta îi o chestie, da’ io, io efectiv nici io n-am spus până acum nimic, da’ asta, îmi spun oamenii ăștia acesta domnule, o venit de la PDL acum și într-una o fost în circ și în scandal cu el și acum l-a și luat voi ca să continuăm circul și scandalul, dă-le dracului măi !

Domn : — Deci Mircea, nu mai fac nici o propunere, nu mai discut nimic, am închis subiectul când vine Ovidiu (se referă la Ovidiu Silaghi) să și (…) io am închis subiectul, gata ! Nu mă mai interesează !… Nu mă mai interesează!”

Citiţi AICI ştirea integrală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *